Bouwfonds

PERSBERICHT

Bouwfonds en amber ondertekenen intentieovereenkomst

Bouwfonds Ontwikkeling NV uit Brussel - een onderneming van Bouwfonds Property Development (BPD) uit Nederland - en Amber Holding NV (Amber) uit Antwerpen hebben een intentieovereenkomst ondertekend betreffende de oprichting van een joint venture die zich gaat richten op residentiële ontwikkelingen in België.

Bouwfonds is sinds lange tijd de grootste ontwikkelaar van woningen in Nederland en richt zich naast ontwikkeling ook op financiering en asset management van vastgoed voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Het concern heeft ruim 1.400 medewerkers. BPD is een Europese ontwikkelaar van (integrale) projecten op het gebied van wonen, werken en winkelen. De organisatie is actief in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië.

Via haar onderneming Bouwfonds Ontwikkeling NV in België breidt BPD door deze samenwerking haar Belgische activiteiten uit. Dit sluit aan op haar ambitie om zich ook in België nadrukkelijk te manifesteren als geïntegreerde ontwikkelaar met producten voor wonen, werken en winkelen.

De vastgoedafdeling van Amber - bekend bij het grote publiek onder de naam Groep Amber - ontpopte zich in haar 12-jarige bestaan tot één van de snelst groeiende residentiële ontwikkelaars in België. Zij is momenteel actief op het gehele Belgische grondgebied en haar portefeuille bevat ongeveer 2000 appartementen en woningen in alle verschillende fases van ontwikkeling.

Momenteel werken beide partijen de aandeelhoudersovereenkomst uit voor de op te richten onderneming. Volgens planning zal de joint venture vanaf het begin van het 2e kwartaal van 2004 operationeel zijn. In de samenwerking brengen Bouwfonds en Amber hun residentiële portefeuilles in. Verder zal de portefeuille door middel van acquisities worden uitgebreid. De organisatie concentreert zich met name op de economisch sterke regio's in België. Beide organisaties verwerven elk een belang van 50% in de nieuwe onderneming die in Antwerpen gevestigd wordt. Het management van de nieuwe onderneming zal overeenkomstig bestaan uit vertegenwoordigers van Bouwfonds Ontwikkeling NV en Amber Holding NV.

Beide partijen menen door het samenbrengen van hun expertise, netwerken en financiële slagkracht op termijn uit te kunnen groeien tot een toonaangevende partij op de Belgische woningmarkt.

Hoevelaken, 3 maart 2004

Voor nadere informatie:
Bouwfonds Property Development
De heer Jasper de Boom, telefoon: +31 33 253 97 85

Amber Holding NV
De heer Erik Van der Paal, telefoon +32 3 820 59 00