Ingezonden persbericht


Persbericht

Water bij de ouzo - sprankelend debuut over leven in Griekenland

Amstelveen - 3 maart 2004 - Catharina is al jaren verknocht aan Griekenland. Op een dag ziet ze in een tijdschrift een advertentie staan waarin een driehonderd jaar oud huis op het eiland Kythera wordt aangeboden. Samen met haar man, die dierenarts is, besluit ze een lang gekoesterde droom waar te maken.

Op sprankelende en humoristische wijze doet de auteur in Water bij de Ouzo verslag van de doortastende wijze waarop Catharina met haar man in Griekenland een nieuw bestaan opbouwt. Zij voelt zich al snel verwant met het land en de cultuur, evenals haar man die een dierenartsenpraktijk vestigt. In het leven van Catharina en haar man sluipt echter langzaam een onafwendbare verandering. De auteur weet in Water bij de ouzo, de passie voor een Grieks eiland in beeldend taalgebruik en op herkenbare wijze de Griekse sfeer, de mentaliteit en de typisch Griekse situaties op te roepen.

Water bij de ouzo, de passie voor een Grieks eiland is geschreven als hommage aan het Griekse leven. Het boek is een aanrader voor iedereen die Griekenland een warm hart toedraagt.

Cathy Lewin (1947, Amsterdam) woonde in Parijs, Engeland en Griekenland. Als beeldend kunstenares werkt ze afwisselend in haar geadopteerde vaderland en Nederland. Water bij de ouzo, de passie voor een Grieks eiland is haar debuut.

Cathy Lewin, Water bij de ouzo, de passie voor een Grieks eiland (ISBN 90-77557-03-2) kost EUR 12,75 en is te koop via:

- Boekhandel Het Griekse Eiland - Westerstraat 96, 1015 MN Amsterdam, www.griekse-eiland.nl

- www.totemboek.nl

- www.boekenmijn.nl

Water bij de ouzo is in eigen beheer uitgegeven bij Totemboek. Voor meer informatie of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met: Femke Meijer of Yvette Cramer van Totemboek
020 - 4205798 / 020 - 6459972 / info@totemboek.nl