Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


3 maart 2004


Lichtenvoorde - aanrijding


Vond er gisteren 2 maart omstreeks 10.40 uur op de kruising Hamelandweg/James Wattstraat een aanrijding tussen twee auto's plaats. Een 76-jarige inwoner uit Lichtenvoorde wilde de Hamelandweg oprijden en zag de auto van een 39-jarige Aaltense over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde raakte de vrouw gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Bekend is, dat zij niet behoefde te worden opgenomen. Beide auto's werden afgesleept en de brandweer reinigde het wegdek.


Varsselder - aanrijding met gewonden


Bij een aanrijding op de kruising Azewijnstraat met de Berghseweg zijn gisterenmiddag twee vrouwen gewond geraakt en voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De aanrijding gebeurde omstreeks 17.00 uur toen een 46-jarige automobilist uit 's Heerenberg rijdende over de A-straat geen voorrang verleende aan een voor hem van rechts komende brommobile bestuurd door een 61-jarige vrouw uit Azewijn. Uit de richting 's Heerenberg naderde op dat moment een 35-jarige automobilist uit Beek en hij moest zeer krachtig afremmen om voor rondvliegende onderdelen van de voertuigen die bij de aanrijding waren betrokken.
De vrouw uit Azewijn liep een hersenschudding op en is met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd evenals een 22-jarige passagiere uit Ulft die bij de man uit Beek in de auto zat. Zij klaagde over rugklachten.


Winterswijk - inbraak in bedrijfshal


Maandag ontdekte men dat er bij een bedrijfshal aan de Houtladingsstraat was ingebroken. Onbekenden vernielden een schuifdeur en uit de hal mist men een aantal blikjes frisdrank.


Zelhem - inbraak


In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken bij een horecabedrijf aan de Markt. Men forceerde de achterdeur en in het pand werd de sigarettenautomaat geforceerd. Naast de sigaretten nam men onder meer een gering geldbedrag en enkele flessen sterke drank mee.


Eibergen - diefstal vanaf weekmarkt


Onbekenden hebben voor aanvang van de weekmarkt van een ondernemer uit Enschede een aantal dozen met onder meer bananen en bloemkool gestolen. Eén doos werd teruggevonden op de Koningin Julianastraat en de politie zoekt getuigen die mensen met deze goederen hebben gezien


Achterhoek - snelheidcontroles


Om het aantal ongevallen met lestel terug te dringen worden er in de Achterhoek met enige regelmaat snelheidscontroles gehouden. Hiermee wil de politie het verkeersgedrag beïn-vloeden. Er wordt niet alleen met radarvoertuigen gecontroleerd, maar de politie zet ook de lasergun in. Gisteren werd er aan de Keijenborgsweg in Zelhem (1) gecontroleerd, de Varsseveldseweg in Terborg (2), de Varsseveldsestraatweg in Aalten (3), de Eibergseweg in Haarlo (4), de Barchemsewegen de Groenloseweg in Ruurlo (5), de Nijverheidsweg en de Lichtenvoordsestraatweg in Aalten (6), de Boddens Hosangstraat en Oude Terborgseweg in Doetinchem (7) en tot slot de Groenloseweg en Misterweg in Winterswijk (8)


De controles duurden van een half uur tot maximaal twee uur en in totaal werden ruim 2000 voertuigen gecontroleerd. Naast de 80 km wegen werd er ook op 60 km wegen en binnen de bebouwde kom gecontroleerd. Hier volgen de resultaten:


60 km zone, 5 bekeuringen, hoogst gemeten 89 km
80 km weg, 5 bekeuring, hoogst gemeten 88 km

80 km weg, 14 bekeuringen, hoogst gemeten 99 km
50 km weg, 8 bekeuringen, hoogst gemeten 72 km
80 km weg, 21 bekeuringen, hoogst gemeten 124 km
50 en 60 km wegen, 10 bekeuringen, hoogst gemeten 70 km (op gedeelte 50)
50 km wegen, 6 bekeuringen, hoogst gemeten 68 km
80 km wegen, 4 bekeuringen, hoogst gemeten 119 km


einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --