Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


3 maart 2004


.


Epe - brand in magnetron


De brandweer is op 2 maart omstreeks 20.00 uur uitgerukt voor een brand in een woning aan de Vemderweg. De brand was ontstaan in een magnetron. De op leeftijd zijnde bewoonster wilde een oliebol verwarmen en zette de magnetron op 10 min. Dit kon de oliebol niet aan waarna het hele huis zwart zag van de rook.


Vaassen - controle gedragsregels verkeer.

De politie Vaassen is op gisterenmiddag, 2 maart gestart met het project controle verkeersgedrag van ouders bij scholen. Aan de Krugerstee en de Westerenkweg werd gecontroleerd en opvallend was dat veel ouders hun kinderen niet in de gordel hadden zitten. In totaal werden er 6 proces verbalen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.


Epe - verkeerscontroles


Op 2 maart omstreeks 16.45 werd er aan de Quickbornlaan een gordelcontrole gehouden.
Er werden 17 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel.


Heerde - Portemonnee uit tas gestolen


Op 2 maart omstreeks 11.20 uur was een 67 jarige inwoonster uit Heerde boodschappen aan het doen in een supermarkt aan de Brandstraat. Ze werd aangesproken door een man die iets vroeg over een artikel in de winkel waardoor de vrouw even de controle over haar tas, die in de winkelwagen stond, verloor. Mogelijk heeft een handlanger in de tussentijd de kans kreeg haar portemonnee uit haar tas te halen, want toen ze bij de kassa stond miste ze deze.


Harderwijk - auto inbraak


Op 2 maart tussen 07.45 en 19.15 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Westeinde. De auto stond op een parkeerplaats en toen de eigenaar terug kwam bij zijn wagen bleek dat deze was opengebroken. De dader had het voorzien op zijn geluids-installatie.


Ermelo - Inbraak bij taxicentrale

In de nacht van 1 op 2 februari is er ingebroken in een bedrijf aan de Lokhorstweg.
Het is nog onbekend hoe de dader is binnen gekomen. In het pand werden diverse spullen weggenomen waaronder autosleutels en reservesleutels. Met één van deze sleutels wist men een luxe taxi te ontvreemden.Het gaat om een witte Mercedes personenauto met blauwe kentekenplaten voorzien van het nummer 22-NP-HP en met stickers van REGIOTAXI aan beide zijden. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --