Politie Friesland

Politieberichten van 3 maart (07.00 - 13.00)

Fryslân 03-03-2004 - Voor informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00
- 15.00 uur terecht op het algemene nummer van politie Fryslân, 0900 - 8844.

Drachten: inbraak woning
Woensdag om 06.00 uur kreeg de politie een melding dat werd ingebroken in een woning aan de Noorderhof. De politie was binnen twee minuten ter plaatse, heeft nog even de omgeving afgezocht, maar er werd niemand meer aangetroffen. Men was binnengekomen door een raam te forceren. Door het gestommel zijn de bewoners gaan kijken, waarop de verdachte(n) het hazenpad koos. Gestolen is een portemonnee met een gering geldbedrag. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 58-jarige inwoner van Drachten.

Dokkum: straatroof
Dinsdag om 21.25 uur kreeg een 57-jarige inwoner van Dokkum, op de Fuut, een mes op de buik geplaatst. De verdachte eiste en kreeg de portemonnee, met daarin een redelijk geldbedrag, van de inwoner van Dokkum. Hierop is de verdachte er vandoor gegaan op de fiets. Het slachtoffer heeft nog even de achtervolging per auto ingezet, maar niemand meer aangetroffen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Wâldwei: diverse aanrijdingen
Vanochtend tussen 08.00 en 09.00 uur deden zich enkele aanrijdingen voor op de Waldwei, dit ten gevolge van plots opkomende mist met een zicht van circa 50 meter. Er deden zich vijf aanrijdingen voor. Bij een aanrijding reed een vrachtwagen, bestuurd door een 38-jarige inwoner van Oudega (Sm.), achterop een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 37-jarige automobiliste uit Leeuwarden. De vrachtwagenbestuurder had te laat gezien dat het verkeer voor hem langzaam reed. De vrouw klaagde over pijn in haar nek. Deze vrouw reed op haar beurt tegen een voor haar rijdende auto, bestuurd door een 59-jarige inwoonster van Reduzum. Deze vrouw reed na de aanrijding, waarschijnlijk door de schrik, in eerste instantie door, maar meldde zich even later toch bij de politie.