Politie Limburg-Zuid

Geluidsoverlast

Sittard-Geleen-Born 03-03-2004 - Woensdagmorgenvroeg 03 maart 2004, omstreeks 04.30 uur, kreeg de politie melding van geluidsoverlast aan de Oranjehof in Geleen.

De politie die ter plaatse ging hoorde inderdaad dat er op dit nachtelijke tijdstip harde muziek kwam vanuit een woning. Bleek ook dat op dit adres al eerder sprake was geweest van geluidsoverlast en waarbij de politie een paar weken geleden de bewoner een laatste waarschuwing had gegeven. De politie besloot dan ook over te gaan tot inbeslagname van de geluidsinstallatie waarbij de bewoner op een gegeven moment zelf al geluidsapparatuur buiten neerzette en de politie ook in de woning nog op zoek ging naar verdere geluidsapparatuur.

De politie heeft alle geluidsapparatuur zoals luidsprekers, radio, versterker, cd-speler, cassetterecorder etc., in beslag genomen en meegenomen. In de woning vond de politie overigens ook verdovende middelen, totaal ruim vierhonderd gram, vermoedelijk heroïne (moet nog nader worden onderzocht om wat het precies gaat). Ook dit werd in beslag genomen en de bewoner werd op verdenking van handel in verdovende middelen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.