Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
3 maart 2004 c020

Miljoenensubsidie voor Noord- en Oost Kanaalhavens

Nijmegen krijgt bijna 2,5 miljoen euro subsidie voor de verbetering van het bedrijventerrein Noord Oost Kanaalhavens. Het geld komt van de provincie Gelderland en het ministerie van Economische Zaken. Nijmegen gebruikt de subsidie voor het opknappen van de Nijverheidsweg, Ambachtsweg, Dr. de Blecourtstraat en Bedrijfsweg en het slaan van damwanden in de westelijke havenarm van de Oostkanaalhavens. De uitvoering van die plannen start nog dit jaar.

De Noord- en Oostkanaalhavens kunnen een opknapbeurt goed gebruiken. In 2003 stelde de gemeente samen met vertegenwoordigers van bedrijven uit het gebied een revitaliseringsplan op. Een beter gebruik van de haven, opknappen van de openbare ruimte en opstellen van een beheerplan voor de toekomst maken daar onderdeel van uit. Bovendien vraagt de komst van een nieuwe stadsbrug om aanpassingen binnen het gebied.

Gemeente en bedrijven kunnen niet alle verbeterplannen uit eigen zak betalen. Subsidies zijn hard nodig. De subsidie van het ministerie van Economische Zaken was al in december 2003 toegezegd onder voorwaarde dat ook de provincie een financiële bijdrage zou leveren. Daartoe hebben Gedeputeerde Staten nu besloten. Nijmegen kan daarmee in totaal rekenen op een bedrag van EUR 2.482.077,- .
Dat is niet genoeg om alle plannen voor het bedrijventerrein te kunnen realiseren. Het is wel genoeg om nog dit jaar te beginnen met het revitaliseren van de Dr. de Blecourtstraat en de Bedrijfsweg en het slaan van de damwanden. Met de ondernemersvereniging ONOK is al overleg gestart over de concrete uitwerking.

Nijmegen is een van de vier Gelderse gemeenten die voor de subsidie van Ministerie en Provincie in aanmerking komen. In totaal krijgen zij EUR 5,1 miljoen van het ministerie van Economische Zaken en EUR 3,5 miljoen van de provincie Gelderland voor het opknappen van bestaande en aanleg van nieuwe bedrijventerreinen. Ook buurgemeente Wijchen valt in de prijzen. Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht