AutoRai

3-3-2004

Kia sponsort Koreaanse schaatsploeg

Kia Nederland heeft vandaag overeenstemming bereikt met de Korean Skating Union over sponsoring van de Koreaanse nationale schaatsploeg.

Dit weekend zullen de Koreaanse schaatsers al te zien zijn met Kia logos op de schaatspakken tijdens de finale van de Worldcup in Heerenveen. Voor de Koreanen een belangrijke wedstrijd ter voorbereiding op het 'WK afstanden' in maart, dat plaatsvindt in Seoul, Korea.

Het Koreaanse automerk verbond haar naam tot nu toe vooral aan belangrijke tennis- en autosport evenementen zoals de Australian Open, Davis Cup en de Dakar Rally. Toch ziet de Nederlandse importeur een prima match met schaatsen. Het is vooral een kwestie van het kweken van sympathie, aldus Milco de Vries, Managing Director van Kia Nederland. Schaatsen is met name een Nederlandse sport en de Koreaanse deelname daaraan willen wij graag ondersteunen. Uiteraard hoopt Kia op een stunt tijdens de WK afstanden in Seoul. Want dat Koreanen in eigen land voor bijzondere verrassingen kunnen zorgen, is inmiddels wereldwijd bekend. Het contract loopt voor de rest van dit seizoen. Over de invulling van volgend jaar wordt momenteel nog onderhandeld.

De bemiddeling tussen Kia Nederland en de Korean Skating Union verliep via het Nederlandse sportmarketingbureau Sport Navigator te Apeldoorn.