Gemeente Voorschoten


3 maart 2004

Gemeente Voorschoten tekent contract met HEMA

De gemeente Voorschoten heeft op 2 maart een overeenkomst ondertekend met de HEMA over het realiseren van een HEMA-filiaal. De HEMA komt op de plek van de voormalige Gevers Deijnootschool en het parkeerterrein achter De Passage.

Het filiaal wordt een grote vestiging, met artikelen in het food en non-foodsegment. De winkel is circa 1.200 m2 groot. Boven de winkel wordt een appartementencomplex gebouwd. Het complex bestaat uit 14 appartementen en zijn gelegen aan de Schoolstraat of de Koningin Julianalaan. Het is nog niet bekend welke aannemer de appartementen gaat bouwen en welke makelaar de woningen gaat verkopen.

Het ontwerp van de gevel aan de Schoolstraat sluit zo veel mogelijk aan bij het beeld van de voormalige Gevers Deijnootschool. De winkelpui aan de Koningin Julianalaan wordt uitgevoerd met veel glas, zodat ook s avonds een aantrekkelijk beeld ontstaat.

Parkeergarage

Onder het gebouw komt een parkeergarage. In de garage komen 55 parkeerplaatsen. Tijdens de winkeluren zijn deze beschikbaar voor bezoekers van het centrum. Buiten de winkeluren kunnen de bewoners van de naastliggende woningen gebruikmaken van de parkeergarage.


-einde bericht-

---

Meer informatie

Rob Broekstra

Persvoorlichter gemeente Voorschoten

Telefoon: (071) 5600 620


- einde bericht -