Politie Zaanstreek-waterland


13:48 02-MRT-04
LOC: OOSTZAAN, NOORDEINDE

Speedboot gestolen

Afgelopen maandag werd vanaf een terrein een speedboot op een trailer gestolen. De trailer stond met een kettingslot afgesloten, maar men zag kans dit door te knippen. Het betreft een witte zes meter lange open polyester boot van het merk Topcraft. De boot is voorzien van een blauwe band en dekzeil. Aan de boot zat een zwarte 25 pk Mercurymotor bevestigd. De trailer is zilverkleurig en van het merk Freewheeler. Mogelijk dat de boot met trailer is weggenomen door de bestuurder van een grijze bus.

15:34 02-MRT-04
LOC: BROEK IN WATERLAND, PARALLELWEG

Hennepplantage in woning, twee mannen aangehouden

De politie heeft een 39-jarige man uit Hoorn en een 26-jarige man uit Bovenkarspel aangehouden, omdat zij uit een woning kwamen waarin een hennepplantage werd aangetroffen. Uit binnengekomen informatie werd reeds vermoed dat er een plantage in de woning aanwezig was. Bij een inval in de woning bleken twee slaapkamers op de eerste verdieping en de hele zolder als plantage te zijn ingericht met in totaal ruim 1750 jonge planten. Planten en apparatuur werden in beslaggenomen en later vernietigd. De mannen huurden de woning, maar het is nog onduidelijk wie de eigenaar is. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld.

15:58 02-MRT-04
LOC: ZAANDAM, PRINS BERNHARDPLEIN

Jongen (17) aangehouden na doorrijden na een aanrijding

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Zaandam aangehouden, omdat hij was doorgereden na een aanrijding. De aanrijding vond plaats op de Industrieweg in Assendelft bij een inhaalmanoeuvre. Er ontstond alleen blikschade. De aangereden automobilist belde de politie en kon het kenteken van de doorgereden auto opgeven. Surveillerende agenten zagen de auto rijden op de A8 en gaven deze een stopteken, waarna de bestuurder, een 21-jarige man uit Purmerend, stopte op de Prins Bernhardweg. De Zaandammer zat als passagier in de auto en bekende de bestuurder te zijn geweest ten tijde van de aanrijding. Hij zat toen alleen in de auto en heeft uiteraard geen rijbewijs. Op het bureau blijkt de auto te zijn voorzien van in februari in Purmerend gestolen kentekenplaten. Bij controle van het chassisnummer van de auto werd duidelijk, dat die auto voor de politie Gelderland Midden als gestolen stond gesignaleerd. Tenslotte komt ook vast te staan, dat er vlak voor de aanrijding bij een tankstation in Krommenie is getankt, waarna men zonder te betalen is weggereden. De Zaandammer werd ingesloten en later in verzekering gesteld. De Purmerender werd hedenochtend alsnog in zijn woning aangehouden wegens zijn betrokkenheid bij de strafbare feiten.

18:45 02-MRT-04
LOC: ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Jongens (15 en 16) aangehouden voor brandstichting

Een 15 en een 16-jarige jongen, beiden uit Assendelft, werden door de politie aangehouden wegens brandstichting. Bij de toegangsdeur van een school hadden zij een brandje gesticht. Het vuur was al uit toen de politie ter plaatse kwam, maar liet wel een deels verbrand kozijn en een gebarsten ruit achter. De jongens bekenden hun daad en zullen via HALT daarvoor worden gestraft.

19:10 02-MRT-04
LOC: ZAANDAM, PRINSENSTRAAT

Politie zoekt getuigen van beroving

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een 21-jarige Zaandammer. De man liep op het trottoir, toen er een vermoedelijk rode VW Golf met gierende banden naast hem stopte. Er stapten twee Zuid Europese of Noord Afrikaanse mannen uit, die tegen het slachtoffer begonnen te schreeuwen. Eén van de mannen pakte de portemonnee uit de achterzak van de Zaandammer en haalde het daarin aanwezige geld er uit. De portemonnee gooide hij op de grond. Toen het slachtoffer deze wilde oprapen en bukte kreeg hij van één van de mannen een "knietje" in zijn gezicht, waardoor hij achterover sloeg tegen een stoeprand en even buiten kennis raakte. De mannen stapten daarna weer in hun auto en reden met piepende banden weg.
Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Zaandam Zuid via 0900-8844

07:10 03-MRT-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, KROKUSSTRAAT

Woninginbreker aangehouden

In een tuin van een woning aan de Tulpstraat heeft de politie een 39-jarige Joegoslaaf aangehouden zonder vaste woonplaats. De man was door de bewoners van een woning aan de Krokusstraat op heterdaad betrapt bij een inbraak in die woning en was hard weggerend. Bij een zoektocht in de omgeving troffen agenten een man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Toen zij de man wilden aanspreken rende hij hard weg en gooide daarbij een schoudertas weg. De man vluchtte stegen achter woningen in, maar liep zich vast in de tuin waar hij werd aangehouden. In de tas bevonden zich inbrekerswerktuigen en diverse vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen.
Bij de woning in de Krokusstraat was de cilinder van het slot van de achterdeur gebroken. Op dezelfde wijze was eerder die ochtend ingebroken in een woning aan de Anemoonstraat. Daar werd een damestas gestolen, die later op het dak van een schuur aan de Anemoonstraat werd teruggevonden. Uit de tas was wel de portemonnee verdwenen. Op dezelfde manier werd gepoogd in te breken in een woning aan de Parallelweg, maar dat was niet gelukt. Onderzocht wordt of de aangehouden verdachte betrokken is bij deze inbraken. Ook wordt onderzocht of de man iets te maken heeft met de golf van inbraken in de laatste maanden in de Bloemen-, Schilders- en Waddenbuurt. Veel van deze inbraken werden op dezelfde wijze gepleegd. In een aantal gevallen werd echter ook een steen door een ruit gegooid, waarna goederen werden gestolen.
De verdachte werd ingesloten en later in verzekering gesteld.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-030304


13:30-15:30 02-MRT-04
WORMERVEER, ZAANWEG
KOOG AAN DE ZAAN, PINKSTRAAT
ZAANDAM, ZUIDERVAART

Gordelcontrole

Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden dinsdagmiddag een gordelcontrole op de Zaanweg in Wormerveer, de Zuidervaart in Zaandam en op de Pinkstraat in Koog aan de Zaan. In totaal werden 23 bestuurders en passagiers bekeurd. Vier boetes betroffen overige zaken zoals bellen tijdens het rijden en het niet hebben van een verzekeringsbewijs. Twee bromfietsers werden bekeurd wegens een versleten achterband en het niet hebben van een verzekeringsplaatje.


21:40 02-MRT-04
EDAM, BURG. VERSTEEGHSINGEL

Dronken automobilist

Twee mannen in een stilstaande personenauto op de Burg. Versteeghsingel trokken dinsdagavond de aandacht van de politie. Bij nadere controle zagen de agenten blikjes bier in de auto liggen. De passagier was behoorlijk dronken en ook de bestuurder, een 30-jarige Edammer, zei dat hij had gedronken. De mannen kregen dan ook een waarschuwing niet te gaan rijden. Nadat de agenten weg waren, reden de mannen toch weg maar bij het zien van de politieauto, die even verderop verdekt stond opgesteld, zetten zij de auto weer snel aan de kant. De bestuurder werd een blaastest afgenomen en aangehouden. De passagier werd vervolgens zo kwaad op de agenten dat deze de man met geweld tot bedaren moesten brengen. De passagier werd aangehouden wegens belediging. Eenmaal op het politiebureau weigerde de bestuurder zijn medewerking te verlenen aan de ademanalyse. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

07:40-11:40 02-MRT-04
PURMERLAND

Hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole in Purmerland werd dinsdagochtend een hoogste snelheid van 84 km per uur gemeten. Zes procent van alle passanten reed harder dan de toegestane 50 km per uur. Ook de komende weken zal er regelmatig op snelheid gecontroleerd worden in Purmerland.

08:00-11:40 02-MRT-04
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
60 km per uur te hard
Op de Middenweg in de Noordbeemster en de Provincialeweg in Middelie, beide 80-km-wegen, werd dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Op de Middenweg reed één bestuurder 62 km per uur te hard. In Middelie werd een hoogste snelheid van 126 km per uur gemeten. Op de Middenweg werd in de avonduren opnieuw gecontroleerd, het aandeel overtredingen was twee keer zo hoog als in de ochtend. Zestien procent van alle weggebruikers reed te hard. De komende weken zullen de snelheidscontroles met regelmaat terugkeren. Het doel is om het aandeel hardrijders ook in de avonduren onder de tien procent te brengen.

EINDE


---- --