Tom Coronel

Meest recente race van Tom Coronel: Fanclubmeeting Huizen.
---

3 Maart 2004: Wilux Minardi Team in Australië gepresenteerd

Aan de vooravond van het nieuwe Formule 1 seizoen is in Melbourne het Wilux Minardi Formule 1 team aan de pers gepresenteerd. Zoals de nieuwe naam van het team al doet vermoeden is de Nederlandse sanitair specialist Wilux dit jaar de hoofdsponsor van het team. Goed nieuws voor Tom Coronel dus gezien de toezegging die Wilux eigenaar Ruud Wildschut aan de Nederlander gedaan heeft. Naast de officiële aankondiging van de overeenkomst tussen Wilux en Minardi had Paul Stoddart nog twee nieuwtjes te melden. De Belg Bas Leinders en de Portugees Tiago Monteiro worden namelijk de testrijders van het team. Leinders zal de vrijdag tests voor zijn rekening nemen terwijl Monteiro later in het seizoen bij een aantal reguliere testdagen van het team in actie zal komen.

Tom reageerde positief op de ontwikkelingen bij Minardi. "Het ziet er goed uit bij Minardi dit jaar. Met name het nieuws het team dit jaar iedere vrijdag gaat testen zal zeker goed uitpakken. De ontwikkeling van de nieuwe auto gaat natuurlijk een stuk sneller zo", aldus Tom. Uiteraard vroegen we Tom nog even naar de laatste stand van zaken over zijn veelbesproken test bij Minardi. "Ik heb vanochtend nog gesproken met Paul Stoddart en ik ga 100 procent zeker dit jaar met de Minardi testen. Wilux is nu bevestigd als hoofdsponsor van het team. Dat was eigenlijk nog het enige mogelijke struikelblok", zo verklaarde Tom. Over de plaats en de tijd van de test kon Tom nog niets zeggen. "Het enige wat ik weet is dat het niet voor het begin van het Europese seizoen zal zijn. Dat is natuurlijk vrij logisch omdat de auto's nu in Australië zijn en pas na de Grand Prix van Bahrein op 4 April terugkomen naar Europa. Daarnaast is alles natuurlijk afhankelijk van de planning van het team. Zij bepalen wat en wanneer er getest wordt dus ik wacht geduldig af", zo besloot Tom.

Tom Coronel zal ook dit jaar de Formule 1 op de voet volgen. Hij maakt deel uit van het naar SBS 6 verhuisde deskundigen panel dat voor en na de race hun visie zal geven over de gebeurtenissen op de baan. Nieuw dit jaar is dat de deskundigen ook op zaterdag te zien zijn. Dit weekend zullen Renault development rijder Giedo van de Garde en Tom Coronel in het panel zitten.

Kijk voor de uitzendtijden en het laatste Formule 1 nieuws op de website van SBS Autosport.