HOGESCHOOL INHOLLAND


2 maart 2004

Studenten INHOLLAND Den Haag winnen prijs met minionderneming

Den Haag - Studenten van de minionderneming Proverb International van Hogeschool INHOLLAND Den Haag hebben met hun product de prijs voor 'meest maatschappelijk verantwoord / milieuvriendelijk product' in de wacht gesleept. De minionderneming heeft een spreekwoordenwaaier op de markt gebracht met daarop dertig typische Nederlandse spreekwoorden en gezegden die vertaald zijn in dertien talen. De Haagse onderneming dingt met deze prijs mee naar de beste minionderneming van het jaar. De prijs - een certificaat en een cheque van - 250 Euro - werd uitgereikt door de Stichting Mini Ondernemingen Nederland op de Nationale Marktdag in Almere. De minionderneming bestaat uit tien studenten van de School of Economics aan Hogeschool INHOLLAND Den Haag. De verkoop vindt plaats via de site van de minionderneming www.proverb.nl.

In het juryrapport prees de jury de studenten van Proverb International om hun positieve en speelse bijdrage aan de integratie. Het doel van de INHOLLAND studenten is een multicultureel relatiegeschenk succesvol op de markt brengen. De studenten hebben hun eigen kapitaal vergaard, verrichtten hiervoor een marktonderzoek en schreven ter voorbereiding van hun onderneming een ondernemingsplan. Aan het einde van het studiejaar wordt de balans opgemaakt en verantwoording afgelegd aan de aandeelhouders. Bianca Neuteboom en Leslie Noya, verantwoordelijk voor de PR van de onderneming zijn vol vertrouwen. 'We verwachten aan het einde van dit studiejaar alle aandeelhouders 25,= Euro per aandeel te kunnen uitkeren. Dit is het dubbele van het aankoopbedrag'. Na de uitbetaling aan de aandeelhouders wordt de minionderneming geliquideerd.

Mini-Ondernemingen Nederland biedt jaarlijks een groeiend aantal studenten in het beroepsonderwijs de mogelijkheid om gedurende een schooljaar zelf een onderneming te starten en te runnen. Mini-ondernemingen vormen niet alleen een goede voorbereiding op het zelfstandig ondernemerschap, maar zorgen er ook voor dat jongeren als ondernemende werknemers beter opgeleid en met de juiste werkmotivatie in het bedrijfsleven aan de slag kunnen. Hogeschool INHOLLAND vindt het belangrijk dat studenten in het hbo ervaring opdoen met de praktijk.

einde persbericht

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND Den Haag. Tel. 010 439 9941 of
06 54 980998 of E-mail: Donatello.piras@INHOLLAND.nl


03 mrt 04 15:56