DORCAS HULP NEDERLAND

Voedsel doneren via sms

ANDIJK - Via het sturen van een sms-je voedsel doneren voor de allerarmsten in de wereld. Dat kan vanaf vandaag bij de christelijke hulporganisatie Dorcas Hulp Nederland.

Er zijn drie mogelijkheden. Door 'dag aan' te sms-en naar nummer 2020, betaal je dagelijks Euro 1,10, waarmee vier maaltijden voor mensen in Afrika of Oost-Europa worden gekocht. Door het berichtje 'week aan' of 'maand aan' door te sturen, wordt dit bedrag wekelijks of maandelijks afgeschreven. De bedragen worden via het beltegoed of de telefoonnota afgerekend. De betaalopdracht is heel gemakkelijk in te trekken, door 'dag uit', 'week uit' of 'maand uit' te sms-en.

Onlangs opende Dorcas al het betaalnummer 0900-giro222 oftewel 0900 4476222 om telefonisch voor Euro 1,30 voedsel te doneren. Ook in dat geval wordt het bedrag via de prepaid-kaart of de telefoonnota geïnd. Daarnaast is het al enkele jaren mogelijk om elke dag gratis een maaltijd weg te geven door een button aan te klikken op de onlangs vernieuwde website www.voedselhulp.nl van Dorcas.

De opbrengsten van het 0900-nummer en het SMS-en worden besteed aan maaltijden in noodhulpgebieden: te denken valt aan Liberia, Lesotho, Mozambique, Kenia en Ethiopië.

Dorcas Hulp Nederland
Dorcas is een christelijke hulpverleningsorganisatie, actief in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dorcas werkt bij voorkeur samen met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties, in het verlenen van vier soorten hulp: noodhulp, sociale hulp, structurele hulp en financiële adoptie. Dorcas Hulp Nederland is houder van het CBF-keurmerk voor goede doelen.