Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, woensdag 3 maart 2004[pic]woensdag 3 maart 2004     
                                                                     
Van    Jose Albers, GSM-nummer 06.53240175 / afdeling Communicatie   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Aangehouden voor drugsbezit

Een 42-jarige Nijmegenaar is dinsdagnacht aangehouden op de Graafseweg voor het bezit van drugs. Tijdens een controle troffen agenten in zijn voertuig een zak met negen drugsbolletjes aan. Hierop is de man aangehouden en gehoord. De drugs zijn in beslag genomen ter vernietiging. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Na mishandeling aangehouden

Agenten hebben dinsdagavond een 39-jarige man in zijn woning aangehouden voor het mishandelen van zijn huisgenoot. Naar aanleiding van klachten probeerde de politie te bemiddelen in een ruzie tussen beide mannen toen de verdachte plotseling zijn huisgenoot met een fles op het hoofd sloeg. Beide mannen verkeerden onder invloed van alcohol. Door de klap raakte de andere man gewond aan zijn hoofd. Hierop is de verdachte aangehouden ondanks dat de huisgenoot geen aangifte wilde doen tegen hem. Tijdens de aanhouding beledigde de verdachte de agenten. Nadat de verdachte was ontnuchterd is hij verhoord en heengezonden. Hij moet zich binnenkort bij Justitie verantwoorden voor de mishandeling en belediging.

Diefstal auto

Dinsdagavond is vanaf de Zwanenveld 80e straat een zwarte Audi A3, kenteken 01-FR-PJ,

weggenomen.


District Tweestromenland
Geen bijzonderheden
District De Waarden

Zaltbommel - waarschuwingsschot agent was terecht

Het waarschuwingsschot dat een agent op 3 januari loste tijdens een bedreigende situatie, is door het Openbaar Ministerie gerechtvaardigd geacht. Op die zaterdag werd in een pand in het centrum van Zaltbommel een 18-jarige man aangehouden als verdacht van oa. het plegen van een gewapende overval. Tijdens deze aanhouding keerde een groep van circa 50 personen, die in dat pand eveneens aanwezig waren, zich tegen de agenten. Hierbij werden de agenten door deze groep ingesloten, geduwd, geschopt en geslagen. Een agent zag zich hierop genoodzaakt een waarschuwingsschot te geven om verdere dreiging van geweld af te wenden. Na de aanhouding en insluiting van de 18-jarige heeft de politie een onderzoek gestart. Diverse getuigen zijn gehoord en negen personen zijn aangehouden voor wederspannigheid en verzet tegen de politie.

Zaltbommel - 6e auto-inbreker aangehouden
Politieteam Bommelerwaard heeft woensdag 3 maart een 15-jarige jongeman uit Zaltbommel aangehouden als verdachte van het plegen van auto-inbraken in de kern van Zaltbommel. In het onderzoek zijn eerder vijf verdachten aangehouden variërend in de leeftijd van 15- tot 22-jaar. Vier verdachten zijn afkomstig uit deze woonplaats, een man is zonder vaste woon of verblijfplaats. Op dit moment worden de mannen verdacht van een dertigtal auto-inbraken, gepleegd in de periode van september 2003 tot februari van dit jaar. Alle verdachten zitten op dit moment nog steeds vast. Sinds deze aanhoudingen zijn bij het politieteam geen aangiften van auto-inbraak meer gemeld. Het onderzoeksteam sluit meer aanhoudingen niet uit. Uit de verhoren is gebleken dat de verdachten inbraken in auto's waarin de buit duidelijk zichtbaar in de auto lag. Van de verkochte buit werd oa. etenswaren gekocht. Het politiedossier wordt nadat het onderzoek is afgerond gezonden naar de officier van justitie, deze neemt contact op met de betrokken aangevers.


Tiel - tweede inbreker aangehouden


Maandag 1 maart heeft de politie een 32-jarige Arnhemmer in zijn woonplaats aangehouden als verdachte van een serie woning- en bedrijfsinbraken in politiedistrict De Waarden. De verdachte wordt donderdag voorgeleidt bij Justitie. Eerder werd in dit onderzoek op dinsdag 24 februari een 25-jarige Tielenaar aangehouden. Beide mannen worden ervan verdacht sinds vorig jaar een groot aantal inbraken in woningen en bedrijven te hebben gepleegd waarbij de 25-jarige actief was in de provincies Gelderland en Utrecht. De Tielenaar zit nog steeds vast. De politie sluit niet uit dat in deze zaak nog meer aanhoudingen worden verricht.


Zaltbommel - teveel vermogen bij verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole op de Thorbeckestraat vanmorgen, controleerden agenten 33 brom- en snorfietsen. Daarbij bleken 11 voertuigen teveel vermogen te hebben, een voertuig had geen verzekeringsplaat bevestigd en een bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Zijn voertuig is naar het politiebureau overgebracht. Enkele bestuurders kregen een proces-verbaal voor het voeren van afwijkende verlichting. In totaal is 24x proces-verbaal opgemaakt.


Gameren - apparatuur en hennep in beslag genomen

Naar aanleiding van klachten heeft de politie vanmorgen een onderzoek gedaan in een pand aan de Spijkerstraat. In de woning troffen agenten gebruiksklare apparatuur aan die nodig is voor de kweek van hennepplanten en een hoeveelheid softdrugs die voor consumptie geschikt was. De goederen zijn in beslag genomen voor vernietiging. Een aangetroffen busje CS-gas is eveneens in beslaggenomen. Bij de actie is niemand aangehouden, de eigenaar van de hennep wordt binnenkort gehoord. De Nuon en de woningstichting waren aanwezig en hebben aangifte gedaan van diefstal van stroom en vernieling van eigendommen. De Nuon heeft de stroom in de woning afgesloten. De woningstichting onderzoekt de mogelijkheid tot het ondernemen van juridische stappen tegen de huurder van het pand.


Culemborg - aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft vandaag een 20-jarige vrouw en 16-jarige jongeman uit Culemborg aangehouden als verdachten van openlijk geweld cq. mishandeling. Op 24 januari sloegen zij in een horecagelegenheid in Beusichem een 18-jarige man uit deze plaats. Deze heeft aangifte gedaan van het feit waarop de politie een onderzoek startte. Na het verhoor zijn beide verdachten vandaag in vrijheid gesteld. Een politiedossier wordt naar Justitie gezonden.


Ochten - aangehouden vreemdelingen

Tijdens een controle op de Wet Arbeid Vreemdelingen trof de politie, in samenwerking met de Arbeidsinspectie, vanmorgen in een bedrijfspand drie in ons land illegaal verblijvende personen aan. Bij dit bedrijf werden twee jaar geleden al eerder negen illegale mensen aangetroffen. De vreemdelingen worden uitgezet, tegen de eigenaar van het bedrijf wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kapel Avezaat - bedrijfsinbraak

Dinsdagavond of nacht is ingebroken aan de Kromme Steeg waarbij verschillende soorten gereedschap zoals twee compressoren, een boormachine en een gasbrander uit de werkplaats zijn weggenomen. Onbekenden zijn binnen gekomen door een luik open te breken.
Blik op veilig

Snelheidscontrole op

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
BuurmalsenRijkstraatweg15.45-21.00 50     1732 143  95    
Nijmegen  Graafseweg   13.45-15.45 50     1071 21   103   
Hellouw   Graaf        15.45-18.45 80     903  10   105   
          Reinaldweg                                      
          N831                                            
Groesbeek Molenweg     18.30-20.30 50     1463 59   86    


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --