KPMG


Willem Mulder wint KPMG Accountancygame 2004

3 maart 2004

Willem Mulder uit Heino heeft de KPMG Accountancygame 2004 gewonnen.

Tijdens de finale in het stadion van PSV in Eindhoven maakte de student accountancy aan de Rijksuniversiteit Groningen de beste indruk op de jury met zijn bevindingen naar aanleiding van de ambitieuze plannen van de fictieve eerste divisieclub FC Orion. Op de slotdag kregen vijftien finalisten de gelegenheid hun plannen en adviezen voor het realiseren van de doelstellingen van FC Orion aan de voorzitter te presenteren. De finalisten waren gedurende de voorafgaande drie weken geselecteerd op basis van hun score tijdens het KPMG-spel op de vaardigheden vakkennis, nauwkeurigheid, integriteit, creativiteit, teamgeest en nieuwsgierigheid. Tijdens de finale lette de jury met name op de inhoud van het advies, de opbouw en samenstelling van de presentatie, de presentatievaardigheden en de formulering van de antwoorden op vragen van de jury.

Mulder maakte op de jury een rustige en deskundige indruk. Als een van de weinige finalisten maakte hij melding van het feit dat hij zijn bevindingen namens het KPMG-team presenteerde. Het juryrapport vermeldt verder dat hij een goed gevoel heeft voor de wisselwerking tussen 'de cijfers' en de organisatie, dat hij vragen met goede tegenargumenten pareerde en dat.een 'twinkle in the eye' kenmerkend was voor zijn betoog. Willem won met zijn presentatie de hoofdprijs: een reis voor 2 personen van 3 dagen naar Portugal, met een bezoek aan de EK-wedstrijd Nederland-Tsjechië.

De tweede plaats was voor Gert-Jan Stulp uit Bedum, student aan de Hanzehogeschool Groningen. Ondanks het feit dat de beamer hem tijdens de presentatie in de steek liet, maakte Gert-Jan een uitstekende indruk op de jury. Naast zijn gevoel voor humor, wist hij een prima balans te vinden tussen alle elementen die bij een presentatie van een accountant aan zijn klant belangrijk zijn. Gert-Jan mag samen met een vriend of vriendin vanuit de KPMG skybox de wedstrijd Ajax-NAC volgen.

Derde werd Berry Buter uit Sliedrecht, student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
Volgens de jury heeft Berry de FC Orion-case inhoudelijk zeer goed doorgrond. Bovendien merkte hij als één van de weinigen op dat de twee nieuwe spelers van de FC niet op de balans voorkwamen. Hij gaf een uitstekende presentatie en had een goede interactie met de jury. Berry won 2 kaartjes business seat voor de wedstrijd Ajax-Vitesse.

Voor nadere informatie: Andy Bellm, telefoon (020) 656 7039