Lijst Pim Fortuyn


Den Haag, 3 maart 2004

LPF: RAPPORT COMMISSIE-FRANSSEN KAN PRULLENBAK IN

LPF-kamerlid Hilbrand Nawijn verwijst het vandaag verschenen rapport Commissie-Franssen direct naar de prullebak. Juist om de toestroom van immigranten in het kader van gezinsvorming en hereniging tegen te gaan dienen meerdere drempels als toelatingseis op het pad van de immigrant te liggen. Het afnemen van een taalexamen acht de LPF zwaar onvoldoende.

Het inburgeringexamen in het land van herkomst moet volgens de Lijst Pim Fortuyn een hard criterium zijn om toelating tot Nederland te verkrijgen. Als analfabeten en laagopgeleiden er niet in slagen zon papiertje te behalen, dan dus niet welkom in Nederland,aldus Nawijn. Van bekostiging van de inburgeringcursus door de overheid kan volgens de LPF helemaal geen sprake zijn. Juist in deze kwestie moet gelden: de gebruiker betaalt. Naast de inburgeringcursus zijn de aanvullende eisen, zoals de inkomenseis en de eis om over zelfstandige huisvesting te beschikken, voor de LPF bepalend voor toelating in Nederland. Nawijn: Wanneer mensen niet aan deze voorwaarden voldoen en toch worden toegelaten tot ons land, zal de immigratieproblematiek alleen maar worden vergroot.

De Lijst Pim Fortuyn eist van de regering dat deze snel met vereiste wetgeving komt om deze specifieke immigratiestroom een halt toe te roepen.

In 2003 kwamen in het kader van gezinsvorming en hereniging 19.000 respectievelijk 13.000 mensen naar Nederland, terwijl het aantal gezinsvormers in dat jaar met maar liefst 9.000 is gestegen.