Ingezonden persbericht


Philips Optical Storage structureert informatie en versnelt time-to-market met MatrixOne

Matrix10 basis voor wereldwijd documentbeheersysteem

Amsterdam, 3 maart 2004 - MatrixOne, leverancier van Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM), levert de Matrix10 PLM-omgeving aan Philips Optical Storage, een divisie van Royal Philips Electronics. Matrix10 vormt de basis voor het wereldwijde documentbeheersysteem van Philips Optical Storage, alsook een aanvulling op een bestaande MatrixOne-implementatie. Met Matrix10 beschikt het bedrijf over betere distributiemogelijkheden van, en toegang tot bedrijfskritische documenten.

Philips Optical Storage ontwikkelt en produceert optische storage-producten die wereldwijd via Original Equipment Manufacturers-kanalen (OEM's) worden verkocht. Het product-portfolio omvat drives, deelsystemen en componenten voor CD- en DVD-systemen voor consumentengebruik, zoals recording, gaming, automotive infotainment en PC-storage.

Philips Optical Storage gebruikt MatrixOne Document Central als de standaard document-beheerapplicatie voor ongeveer 2.000 desktops wereldwijd. MatrixOne Document Central fungeert als de ondersteunende technologie die de distributie van bedrijfskritische informatie binnen de organisatie mogelijk maakt. Met deze oplossing stroomlijnt Philips Optical Storage haar informatieverzamelings-, publicatie- en goedkeuringsprocessen en kunnen wereldwijde teams alle bestanden onderling archiveren, zoeken en delen. MatrixOne Document Central vervult een wereldwijde library-functie binnen Philips Optical Storage, waardoor medewerkers wereldwijd eenvoudig documenten kunnen zoeken, ophalen, herzien, goedkeuren en opslaan, ongeacht hun locatie.

"We hebben MatrixOne Document Central gekozen als backbone-systeem om ons elektronische documentmanagementproces te stroomlijnen. Met deze oplossing willen we zowel intern als extern de efficiëntie van onze bedrijfsprocessen vergroten", zegt André van Luijtelaer, manager Business Information Systems bij Philips Optical Storage. "Onze ervaringen met MatrixOne in het verleden sterken ons in de overtuiging dat MatrixOne ons alle expertise en ondersteuning verleent om de oplossing snel te kunnen uitrollen."

###

MatrixOne
MatrixOne, Inc. (Nasdaq: MONE) is marktleider op het gebied van collaborative Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM). Het bedrijf biedt flexibele oplossingen die de kracht van wereldwijde value chains versterken en zo innovatie en snelle marktintroducties mogelijk maken. De klanten van MatrixOne zijn marktleiders op het gebied van luchtvaart en defensie, automotive, consumentengoederen, high-technology, natuurwetenschappen, productie- en procesindustrie. Voorbeelden zijn Agilent Technologies, General Electric, Honda, Johnson Controls, Philips, Procter & Gamble, Siemens en Toshiba. Het hoofdkantoor van MatrixOne (www.matrixone.com) staat in Westford (Massachusetts, VS). Het bedrijf heeft verder kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië.