Staatsbosbeheer

staatsbosbeheer zal vanaf 1 april aanstaande regionaal worden geleid door vier regiodirecteuren, 3 maart 2004

Staatsbosbeheer zal vanaf 1 april aanstaande regionaal worden geleid door vier regiodirecteuren. De regiodirecteuren zullen de samenvoeging van de huidige acht regios naar vier vormgeven. De verwachting is dat de organisatie aanpassing die hier voor nodig is uiterlijk 1 juli 2005 gestalte heeft gekregen. Samen met de directie van Staatsbosbeheer: Ir. C.J. Vriesman, algemeen directeur en drs. E.A.J. Wanders, adjunct directeur, zullen deze vier regio directeuren en de directeur concernstaf de leidinggevende top van Staatsbosbeheer zijn.

Mevrouw Ir. Y. Horsten-van Santen (55) wordt benoemd tot regiodirecteur van de directie West (Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht). Yvon Horsten-van Santen werkt momenteel op het ministerie van VROM als plaatsvervangend directeur Bodem, Water, Landelijk gebied en hoofd van de afdeling Landbouw. Zij heeft landschaparchitectuur te Wageningen gestudeerd en heeft jarenlange werkervaring opgedaan in management, landschapsplanning, landschap en cultuurhistorie, ruimtelijke ordening en milieubeleid.

Voor de functie van regiodirecteur van de regio Noord (Friesland, Groningen en Drenthe) is de directie in gesprek met een ervaren interim-manager. De functie van regiodirecteur Noord zal ad interim vervuld worden tot een geschikte kandidaat voor deze functie is geworven. Daarna zal hij tot juli 2005 de functie van Directeur Concernstaf ad interim bij Staatsbosbeheer gaan vervullen.

De heer Ir. P. Winterman (49) wordt regiodirecteur in de regio Oost (Flevoland, Overijssel en Gelderland). Piet Winterman werkt momenteel als hoofd van de afdeling Personeel, Bedrijf en Informatiesering van Staatsbosbeheer. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van planning en inrichting van het landelijk gebied en op het gebied van natuurbeheer, landschap en bedrijfsorganisatie. Piet Winterman is afgestudeerd in Wageningen in de Cultuurtechniek en Natuurbouw, met als specialisaties vegetatiekunde en natuurbeheer.

De heer Ir. P. A. van den Tweel (48) wordt benoemd als regiodirecteur in de regio Zuid (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland). Peter van den Tweel is op dit moment hoofd van de regio Gelderland van Staatsbosbeheer. Hij heeft ruime ervaring op het bestuurlijke vlak zowel aan de beleidskant als aan de kant van het natuur- en landschapsbeheer en verder ruime ervaring in diverse managementfuncties opgedaan. Peter van den Tweel is bosbouwkundig ingenieur, opgeleid in Wageningen

Naast de vier regiodirecteuren zijn op belangrijke posten nog twee personen benoemd op het hoofdkantoor van Staatsbosbeheer. Per 1 maart is mevrouw drs. P. Gruiters (36) Registercontroller ad interim benoemd als concerncontroller van Staatsbosbeheer. Petra Gruiters werkte 5 jaar als interim-controller voor diverse organisaties. Mevrouw Mr. A. J. Durville (46) zal per 1 april 2004 benoemd worden als directiesecretaris. Guus Durville werkt momenteel als juriste bij Vogelbescherming Nederland. Zij heeft voordien gewerkt als advocaat, als jurist bij de Waddenvereniging en heeft een staffunctie bekleed bij de NOVEM.