Utrecht stad, 16.15 uur

Utrecht 03-03-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Aanhouding gezochte
UTRECHT Op woensdagochtend is een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man reed over het Zandpad toen hij omstreeks 06.05 uur werd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Tijdens zijn aanhouding bleek de man gesignaleerd te staan en nog een totaalbedrag van bijna 1000,- te moeten betalen. Nadat hij al het verschuldigde geld had betaald, kon de man worden vrijgelaten.

Wapen aangetroffen
UTRECHT Op woensdagmiddag is een jongen aangehouden voor het dragen van een wapen.

Omstreeks 13.50 uur kreeg de politie een melding over jeugdoverlast op de Ina Boudier-Bakkerlaan. Daar aangekomen trof de politie een groepje van vijf jongens aan. Bij fouillering bleek één van de jongens een wapen bij zich te hebben. Het wapen is in beslag genomen en de 16-jarige jongen uit Utrecht is ingesloten voor verhoor.

Controle goederenvervoer
UTRECHT Op woensdagochtend is een goederenvervoercontrole gehouden op de Atoomweg. De controle werd uitgevoerd tussen 06.00 uur en 12.00 uur en was georganiseerd op initiatief van de afdeling Motorondersteuning van het district Marco Polo in samenwerking met o.a. de Milieudienst Politie, de Noodhulp en werkstudenten van de Politie regio Utrecht. Ook de KLPD en de douane werden ingezet.

Tijdens de controle werden 53 vrachtwagens gecontroleerd, waarbij verschillende proces-verbalen werden uitgeschreven voor het rijden met beschadigde banden, het niet meteen geven van het rij- of kentekenbewijs en voor het overschrijden van de aslast. Ook de KLPD, het MIPO en de IVW deelden processen-verbaal uit.

Fietsverlichtingscontrole
UTRECHT Op dinsdagavond is omstreeks 22.20 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden in het Wilhelminapark en de Prins Hendriklaan. Tijdens de controle kregen 34 fietsers een boete voor het rijden zonder goede voor- en/of achterverlichting.

Beroving
UTRECHT Op dinsdagavond 2 maart is een vrouw beroofd van haar tas.

Omstreeks 20.20 uur stond een 53-jarige vrouw uit Zeist in haar auto te wachten voor een rood verkeerlicht op de t Goylaan. Op dat moment werd de ruit van haar rechterportier ingeslagen, waarna haar tas van de bijrijderstoel werd weggenomen. Hierop stapte de dader bij iemand achterop de fiets en reed weg.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met politiedistrict Marco Polo: 0900-88 44.