Politie Gelderland-Midden

Ede; nog een feit op conto bijgeschreven

Publicatiedatum: 03-03-2004

Een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is door de politie in Ede (unit Midden) onlangs tijdelijk uit het huis van bewaring gehaald, omdat hij werd verdacht van een strafbaar feit waar eerder niets van bekend was. Dit kwam omdat de aangifte hiervan in Veenendaal (regio Utrecht) was gedaan.

De verdenking betreft de diefstal van een bankpas, waar vervolgens ruim 1900 euro mee gepind is. Een feit dat zich vorig jaar zomer al zou hebben afgespeeld, maar nu pas bekend is geworden. Het onderzoek kon kort worden gehouden, de man wil geen verklaring afleggen. Overigens zit hij in detentie als verdachte van medeplichtigheid aan een overval op een supermarkt aan de Brouwerstraat in Ede. Dit feit zou op 13 september vorig jaar gepleegd zijn.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Ede; Wietlevering niet door gegaan

Publicatiedatum: 03-03-2004

Een 34-jarige Zaandammer moet morgen (4 maart) voorkomen bij Justitie in Arnhem, als hij 2600 euro boete niet betaald heeft. De man is door agenten in Ede (unit Midden) aangehouden, waarmee de agenten kennelijk de levering van wiet hebben weten te voorkomen.

Eind vorig jaar stond de man met zijn auto voor een horecagelegenheid in Ede, toen agenten in de auto een zakje wiet zagen liggen. Dat rechtvaardigde een onderzoek in de kofferbak, waar uiteindelijk door de Zaandammer aan mee werd gewerkt. Dat leverde de vondst van 1 kilo wiet en een gering geldbedrag op. Justitie heeft de verdachte een schikkingsvoorstel van 2600 euro aangeboden. Ook is het rijbewijs van de verdachte ongeldig verklaard en opgestuurd naar de gemeente Zaandam. Het bestond uit twee delen. En daarmee is het bewijs formeel niet langer geldig.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---