Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 3 maart 2004

Alkmaar 03-03-2004 - 16.30 uur

Flessentrekkerij
Alkmaar, dinsdag 2 maart 2004.
Een 58-jarige vrouw uit Heerhugowaard is aangehouden rond 19.00 uur. De vrouw had zich daarvoor tegoed gedaan aan een complete maaltijd in een restaurant aan de Stationsweg. Toen zij de rekening kreeg gepresenteerd wilde de vrouw weg lopen. Zij werd echter tegengehouden en verklaarde toen geen geld bij zich te hebben. De vrouw krijgt een proces-verbaal.

Inbraak woningen
Heerhugowaard, dinsdag 2 maart 2004.
In een woning aan de Ter Braaklaan is ingebroken tussen 19.45 en 21.30 uur. De dader is binnengekomen door middel van het inslaan van een ruit. Verdwenen zijn een computer en een videocamera. Alkmaar, woensdag 3 maart 2004.
In een woning aan de Leopoldstraat is ingebroken in de nacht van dinsdag op woensdag. De dader is vermoedelijk door de niet afgesloten balkondeur binnen gedrongen. Een zwarte schoudertas met daarin een portemonnee en verschillende passen is verdwenen.

Verkeerscontroles
Alkmaar, dinsdag 2 maart 2004.
Op de Landman is een snelheidscontrole gehouden met behulp van een laser patrol. In totaal zijn drie bekeuringen uitgedeeld aan snelheidsovertreders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u. Dinsdag 2 maart 2004.
Met een onopvallende videoauto heeft de politie tussen 16.00 en 22.00 uur in Broek op Langedijk, Noord-Scharwoude, Alkmaar, Zuidschermer en Markenbinnen het verkeer gecontroleerd. Daarbij is eenmaal een bekeuring uitgedeeld voor het niet handsfree bellen en is zesmaal bekeurd voor het overtreden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 147 km/u waar 100 is toegestaan. Ook een bekeuring is uitgedeeld voor het niet volgen van een voorsorteervlak.

Jongen aangehouden na dreigen met mes
Alkmaar, dinsdag 2 maart 2004.
Een 12-jarige jongen uit Alkmaar is op de Huygenstraat aangehouden rond 17.30 uur nadat hij een jongen had bedreigd met een mes. De jongens hadden met elkaar gespeeld totdat er onenigheid ontstond. De 12-jarige heeft vervolgens een mes van huis gehaald en dreigde daarmee. Na verhoor kon de jongen weer naar huis. Hij verklaarde spijt te hebben van zijn daad en heeft afstand van het mes gedaan.

Huiselijk geweld
Alkmaar, woensdag 3 maart 2004.
Een 45-jarige man uit Alkmaar is rond 03.00 uur in een woning aan de Amelandstraat aangehouden en ingesloten nadat hij zijn vriendin mishandelde. Het stel was samen uit geweest. Bij thuiskomst ontstak de man opeens in woede en sloeg hij zijn vriendin. Het slachtoffer heeft vervolgens de politie gebeld die onmiddellijk in actie is gekomen. De vrouw heeft een aantal gezwollen plekken in het gelaat.