Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 3 maart 2004

Hoorn 03-03-2004 - 16.30 uur

Gestolen buitenboordmotor terecht
Grootebroek, dinsdag 2 maart 2004.
De politie heeft een woning aan de Sint Elisabethstraat doorzocht rond 15.00 uur. Daarbij is een gestolen buitenboordmotor aangetroffen, alsmede een kleine hennepplantage met ongeveer 30 planten, 230 gram wiet en een op een vuurwapen goed gelijkend neppistool. Een persoon uit Grootebroek is aangehouden, hij krijgt een proces-verbaal. Na verhoor is hij weer heengezonden. De buitenboordmotor kon aan de eigenaar worden teruggeven na enig speurwerk, omdat er geen serienummer van de motor bekend was. De eigenaar had echter nog een afgebroken onderdeel van de motor in bezit, wat precies paste op de buitenboordmotor. De motor was gestolen in de nacht van 20 op 21 oktober 2003 uit Lutjebroek. De politie raadt aan serienummers van kostbare goederen te noteren zodat in voorkomende gevallen gevonden spullen sneller kunnen worden teruggeven aan rechtmatige eigenaren.

Automobilist raakt rijbewijs kwijt
Grootebroek, dinsdag 2 maart 2004.
Surveillerende agenten hebben rond 14.30 uur een 22-jarige man uit Enkhuizen aangehouden op De Gouw wegens het overtreden van de maximumsnelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid van de man was 130 km/u. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voor het aan de verkeerde kant inrijden van een eenrichtingsweg kreeg de man ook nog een bekeuring.

Auto terecht door oplettende mannen
Hoorn, dinsdag 2 maart 2004.
Omstreeks 15.45 uur is op de Dorpel een personenauto gestolen. Het gaat om een blauwe Toyota, type Starlet, met het kenteken LZ-03-KG. Vrienden van de gedupeerde waren inmiddels op de hoogte gebracht en keken uit naar de auto in Hoorn. Dankzij hun oplettendheid zagen zij een auto naderen die voldeed aan het signalement van de Toyota Starlet. De dader van de gestolen auto reed een doodlopende straat in en stapte direct daarna de auto uit. Hij liep hardlopend weg in de richting van de Kievit. De getuigen, twee mannen van 19 en 21 jaar uit Hoorn, zijn bij de auto gebleven en hebben de politie gewaarschuwd. De verdachte heeft het volgende signalement: man van 20/25 jaar, rond de
1.85/ 1.90m. Hij heeft een blanke huid en een slank postuur en droeg een half lange donkere jas, lichtkleurige broek en een baseballpet.

Man ingesloten voor niet betalen boetes
Abbekerk, woensdag 3 maart 2004.
Vanmorgen is een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij nog een lijst met boetes heeft openstaan. Tijdens een alcoholcontrole bleek de auto van de bestuurder niet verzekerd te zijn. Bij verder onderzoek bleek hij een boete te hebben openstaan van ongeveer 4700 euro. Hij is ingesloten zolang hij niet betaalt.

Gordelcontrole
Opmeer, woensdag 3 maart 2004.
Tussen 10.00 en 11.30 uur zijn op de Pade 12 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

Ingebroken in woning
Ursem, woensdag 3 maart 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan het Henneland. Vermoedelijk is de dader de woning binnengekomen via een onafgesloten achterdeur. Enkele kasten zijn doorzocht. De bewoners missen een geldbedrag, mobiele telefoon en enkele bankpassen. Door de politie zijn inmiddels enkele goederen in de buurt teruggevonden waaronder twee paspoorten, sleutels, rijbewijzen en kentekenbewijzen.