Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vergrijzing dwingt woningcorporaties gebouwen toegankelijker te maken

Lift plaatsen in woonhuis eenvoudiger dan ooit

Barneveld, 3 maart 2004 - De toenemende vergrijzing noopt woningbouwverenigingen er toe om hun gebouwen beter toegankelijk te maken voor ouderen en mindervaliden. Het plaatsen van een lift was tot voor kort echter een ingrijpende en kostbare kwestie. De firma Axess Liften uit Barneveld heeft voor dit probleem een oplossing gevonden. De woonhuislift Prestige kan in slechts enkele dagen worden geplaatst, zonder ingrijpende bouwkundige voorzieningen.

Geen ingrijpende verbouwing nodig
De woonhuislift Prestige neemt door zijn unieke constructie zeer weinig ruimte in beslag en is eenvoudig te plaatsen. In tegenstelling tot gewone liften hoeft er géén liftput te worden gemaakt, is er géén machinekamer nodig en hoeft het dak niet te worden verwijderd. Er is zelfs geen hijsmiddel noodzakelijk: alle liftonderdelen kunnen door twee personen worden getild en passen door een normale deuropening. De lift kan daardoor gemakkelijk worden geplaatst in bestaande gebouwen, zoals woonhuiscomplexen. Daarbij is de overlast voor de bewoners tijdens de montage minimaal. Er is al een (eenpersoons) woonhuislift verkrijgbaar vanaf 60 x 60 cm. De lift kan daardoor in vrijwel elk gebouw of woonhuis geplaatst worden.

De uitvoering kan men aanpassen aan het interieur

Naast de standaarduitvoering kan de woonhuislift Prestige in alle mogelijke uitvoeringen worden geleverd, zodat de lift altijd harmonieert met de architectuur van het gebouw. De deuren en schacht kunnen worden uitgevoerd in roestvast staal, aluminium en elke gewenste verfkleur.

Als wandbekleding kan worden gekozen voor kunststof laminaat in een dessin naar keuze, rvs, hout, glas of skinplate. Voor de vloerbedekking is alles mogelijk: linoleum, graniet, marmer, parket of de reeds aanwezige vloerbedekking.

Over Axess Liften
Axess Liften B.V. is fabrikant van een compleet programma personen- en goederenliften. Het bedrijf is gespecialiseerd in het op eenvoudige wijze plaatsen van liften in bestaande gebouwen. Zo is voor de meeste lifttypes een liftput en uitloop boven de schacht niet nodig en kan de schacht zelf worden meegeleverd. Het hoofdkantoor van Axess Liften staat in Barneveld, de productievestiging voor de goederen- en woonhuisliften is gevestigd in Lelystad. Verder heeft Axess filialen in Duitsland en België. Meer informatie: directie-secretaresse Axess Liften BV, Veemweg 13-15, 3771 MT Barneveld,T 0342 426 000.www.axessliften.nl E info@axessliften.nl



Ingezonden persbericht