Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 10 (datum mededeling 4 maart 2004) Bestemmingsplannen
Kapvergunningen

* Hoorzitting commissie Bezwaarschriften

* Agenda welstandscommissie
Gemeenteberichten week 10
Ingekomen bouwplannen
Ingekomen aanvragen bouwvergunning

* Forelweg 6, bouwen serre, ingekomen d.d. 24 februari 2004.
* Goudhaver 2, vergroten woning, ingekomen d.d. 25 februari 2004.
* Goyergracht Zuid 7, bouwen zwembad, ingekomen d.d. 26 februari 2004.

* Eemlustlaan 43, vergroten woning, ingekomen d.d. 26 februari 2004.
* Beemdlang 17, plaatsen dakkapellen, ingekomen d.d. 1 maart 2004.
* Rietgors 80, plaatsen erfafscheiding, ingekomen d.d. 1 maart 2004.

Bovenstaande aanvragen kunnen worden ingezien bij de sector Grondgebied.
Het is nog niet bekend of deze aanvragen ontvankelijk zijn en of deze kunnen worden verleend. Het indienen van een bezwaarschrift is pas mogelijk nadat op de aanvraag is beslist. Deze besluiten worden bekendgemaakt onder de rubriek 'verleende vergunningen'. Verleende bouwvergunning

* Roerdomp 46; vergroten bestaande berging, verzonden d.d. 24 februari 2004.

Verleende kapvergunning

* Torenzicht 63, iep voor de woning, ingekomen 18 februari 2004. bij het college van burgemeester en wethouders. Indiening van een bezwaarschrift schort de werking van een verleende vergunning niet op. U kunt na het indienen van een bezwaarschrift, als onverwijlde spoed dat -gelet op de betrokkenen belangen - vereist, ook een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. Voor een dergelijk verzoek brengt de rechtbank griffierecht in rekening.

Kapvergunningen

Ingekomen aangevraagde kapvergunning

* Klaproos 18, een berk in de voortuin en een berk in de achtertuin, ingekomen 1 maart 2004.
Bovenstaande aanvraag kan worden ingezien bij de sector Grondgebied. Het is nog niet bekend of deze aanvraag ontvankelijk is en of deze kan worden verleend. Het indienen van een bezwaarschrift is pas mogelijk nadat op de aanvraag is beslist. Deze besluiten worden bekendgemaakt onder de rubriek 'verleende vergunningen'.
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de heer Th. Leys van de sector Grondgebied.
Bestemmingsplannen
Vrijstelling bestemmingsplan ex artikel 19, lid 3 WRO Het college van burgemeester en wethouders is voornemens op grond van artikel 19 derde lid van de Wet op de ruimtelijke ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het ter plaatse geldende bestemmingsplan voor het volgende bouwplan:
* Roerdomp 30, vergroten woning.

Het bouwplan ligt vanaf de dag na datum van deze publicatie gedurende vier weken ter inzage bij de sector Grondgebied. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Tijdelijke vrijstelling bestemmingsplan ex artikel 17 WRO

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens op grond van artikel 17 van de Wet op de ruimtelijke ordening voor de periode 20 juni 2004 tot 31 maart 2005 vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het ter plaatse geldende bestemmingsplan voor het volgende plan:

* Mobiele antennemast Telfort (Rijksweg A27 - ter hoogte van verzorgingsplaats 't Veentje)

De voorgenomen vrijstelling betreft de verlenging van de tijdelijke vrijstelling tot 20 juni 2004, zoals die op 26 juni 2002 is verleend. De huidige aanvraag en het in 2002 voorgelegde bouwplan liggen vanaf de dag na datum van deze publicatie gedurende twee weken ter inzage bij de sector Grondgebied. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Voorbereidingsbesluit

De gemeenteraad heeft op 23 februari jl. verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het winkelcentrum Torenzicht.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 5 maart 2004 en ligt met de bijbehorende stukken vanaf deze datum ter inzage bij de sector Grondgebied van het gemeentehuis.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na publicatie van dit besluit bezwaar maken bij de gemeenteraad. Voorts kan de Voorzieningenrechter, postbus 13023, 3507 LA Utrecht worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Voor een dergelijk verzoek brengt de rechtbank griffierecht in rekening.
Hoorzitting commissie Bezwaarschriften
maandag 8 maart 2004
commissiekamer gemeentehuis

1. Bezwaarschrift van
P.P.M. van de Kant
Diverse bewoners van de Gooiergracht e.o.
P. van Kleeff
L. Klingenberg

Tegen het op 24 november 2003 door de gemeenteraad genomen voorbereidingsbesluit voor het plangebied Nieuweweg. Partijen zijn opgeroepen om 20.00 uur.
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot het secretariaat van de commissie Bezwaarschriften, 035-5390611.
Agenda welstandscommissie
De Welstandscommissie komt bijeen op donderdag 4 maart 2004. De agenda kunt u inzien bij de balie van de sector Grondgebied. Voor eventuele informatie over de agenda, het tijdstip en de locatie van de vergadering kunt u (telefonisch) contact opnemen met de sector Grondgebied, (035) 5390660.