Ingezonden persbericht


MEDEDELING VAN DE STAFDIENST VOORLICHTING

OVER DE HUISVESTING VAN DE TWEEDE KAMER

Verschillende media hebben de stafdienst Voorlichting van de Tweede Kamer benaderd over de mogelijke uitbreiding van het Tweede-Kamergebouw door nieuwbouw. In dit licht bezien wijst Voorlichting van de Tweede Kamer op de volgende feiten:


* Bij behandeling van de Raming voor 2002 is de huisvesting van de Tweede Kamer op langere termijn aan de orde geweest. Dit naar aanleiding van een verzoek door de toenmalige staatssecretaris van VROM (portefeuille Rijksgebouwendienst) aan de Kamer om inzicht te geven in de ruimtebehoefte van de Tweede Kamer op langere termijn.


* Naar aanleiding van de discussie bij de behandeling van deze raming wordt onderzocht of en zo ja hoe invulling kan worden gegeven aan eventuele uitbreidingsplannen. Dit onderzoek is thans nog niet afgerond. Van daadwerkelijke bouwplannen is derhalve geen sprake.


* Een besluit tot mogelijke uitbreiding van het Tweede-Kamergebouw door nieuwbouw kan niet eerder worden genomen dan nadat de Tweede Kamer de uitdrukkelijke wens daartoe te kennen heeft gegeven aan de minister van VROM. De Tweede Kamer heeft een dergelijk besluit tot op heden niet genomen, noch heeft het Presidium tot dusver besloten daartoe een voorstel aan de Kamer voor te leggen.


---

Tweede Kamer der Staten-Generaal
www.tweedekamer.nl