Gemeente Waterland


Op 26 februari heeft de gemeenteraad de Nota Gemeentelijk Gezondheidsbeleid in een regionale context 2003-2007 vastgesteld. In de nota wordt benoemd welke acties er ondernomen moeten worden om de gezondheid van de Waterlanders te verbeteren. De gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland hebben samengewerkt aan de totstandkoming van de nota. Het is de eerste keer dat de gemeente Waterland expliciet het gezondheidsbeleid formuleert.

Gezondheidsklachten voorkomen
Landelijk worden steeds meer klachten op gezondheidsgebied geconstateerd zoals overgewicht en gezondheidsklachten als gevolg van de vergrijzing. Voorkoming van deze gezondheidsklachten vereist niet alleen van de landelijke overheid, maar ook van de gemeente meer aandacht. De Wet collectieve preventie volksgezondheid is in dit kader vorig jaar aangescherpt en verplicht de gemeenteraad om het gezondheidsbeleid elke vier jaar in een nota vast te leggen.

De nota inzien
De Nota Gemeentelijk Gezondheidsbeleid in een regionale context 2003-2007 kunt u inzien bij het secretariaat van bureau Zorg en Welzijn of download de Nota Volksgezondheid en bijlagen hier.

Vragen?
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met mevrouw ir. L. van Veen van bureau Zorg en Welzijn via telefoonnummer 0299-658 556 of via de mail l.van.veen@waterland.nl