Ingezonden persbericht


Microsoft introduceert BizTalk Server 2004

Nieuwe gereedschappen voor integratie en beheer van zakelijke processen

Schiphol-Rijk, 3 maart 2004 - Veel organisaties staan tegenwoordig voor de belangrijke uitdaging hoe ze hun bedrijfsprocessen kunnen automatiseren, integreren en beheren met als doel snel, flexibel en nauwkeurig te reageren op veranderingen in de markt. Een van de doelstellingen hierbij is dat zij hun back-end processen en data beter en sneller beschikbaar willen stellen aan hun informatiewerkers en bedrijfsanalisten. Met Microsoft BizTalk Server 2004 kunnen bedrijven hun complexe zakelijke processen automatiseren, integreren en beheren, en deze beter toegankelijk maken voor hun werknemers en partners.

Daarnaast omvat de nieuwe versie van BizTalk - onderdeel van het Microsoft Windows Server System, een infrastructuur van geïntegreerde en samenwerkende servers - instrumenten om deze processen in 'real time' te ontwikkelen, in gebruik te nemen en te bewaken, alsmede om bedrijfsregels op deze processen toe te passen. De nieuwe versie biedt tevens gereedschappen voor het ontwikkelen, beheren en benaderen van zakelijke processen in bekende omgevingen zoals het Microsoft Office System (http://www.microsoft.com/netherlands/office/default.asp) en Visual Studio .NET 2003

(http://www.microsoft.com/netherlands/vstudio/default.asp). Deze gereedschappen helpen de productiviteit van informatiewerkers, IT-professionals en ontwikkelaars te verhogen. Door integratie van BizTalk Server met het Microsoft Office System kunnen bijvoorbeeld bedrijfsanalisten tijdens het ontwerpen van zakelijke processen met ontwikkelaars samenwerken. Informatiewerkers kunnen door deze integratie gegevens over zakelijke processen in real-time op hun desktop benaderen, waardoor zij sneller kunnen reageren en beslissen op veranderende zakelijke omstandigheden.

BizTalk Server 2004 kan rechtstreeks samenwerken met Microsoft Office InfoPath 2003 (http://www.microsoft.com/netherlands/office/infopath.asp), een informatieverzamel-programma dat uitgebreide dynamische formulieren biedt om data doelmatiger uit te wisselen en opnieuw te gebruiken, waardoor zakelijke processen beter gestroomlijnd worden. Door de integratie van InfoPath en BizTalk Server kunnen real-time data zoals ziektegegevens van een patiënt, direct gekoppeld worden aan bedrijfskritische back-end systemen, zoals patiëntendossiers. Alle edities van BizTalk Server 2004 bevatten een versie van InfoPath 2003.

BizTalk Server 2004 breed gesteund
Om ervan verzekerd te zijn dat het product naadloos zou functioneren met een brede reeks zakelijke IT-systemen heeft Microsoft tijdens de ontwikkeling van BizTalk Server 2004 nauw samengewerkt met vooraanstaande software-ontwikkelaars en dienstverleners. Het resultaat is dat deze server brede ondersteuning van derden heeft om de functionele rijkdom van BizTalk Server-gebaseerde oplossingen verder uit te breiden. Onafhankelijke softwareproducenten ontwikkelen voor dit product voortdurend nieuwe adapters, waardoor klanten met vrijwel elke zakelijke applicatie of elk technologieprotocol kunnen communiceren. Nieuwe functionaliteiten zijn onder meer:

* Business Proces Management (BPM). Dit is een zeer schaalbare motor voor procescommunicatie en -afstemming met uitgebreide BPM-mogelijkheden, waaronder ondersteuning van de Business Process Execution Language (BPEL), een opkomende standaard voor het koppelen van zakelijke processen tussen handelspartners, applicaties en zakelijke gebruikers. * Health Activity Tracking (HAT) laat beheerders de status van zakelijke processen binnen hun BizTalk Server-omgevingen bewaken en beheren. * Business Activity Monitoring (BAM) biedt informatiewerkers real-time bewaking van zakelijke processen in bekende gereedschappen, zoals Microsoft Office Excel of Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003.

BizTalk Server 2004 zal per 1 april 2004 algemeen beschikbaar zijn. Een evaluatiekopie van BizTalk Server 2004 is beschikbaar op http://www.microsoft.com/biztalk/downloads/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.