Grafinet




Gestel breidt dIms! implementatie uit met boxmaking divisie

Klanttevredenheid en visie op integratie, aanzet tot de toepassing van DiMS! door de gehele groep.

Eindhoven en Lichtenvoorde - 3 maart 2004 - 5 jaar klanttevredenheid en haar visie op integrale samenwerking tussen de verschillende vestigingen deed de Gestel Holding, totaalleverancier van kwalitatief hoogstaand verpakkingsmateriaal, besluiten om na Gestel Printing, ook voor Boxmaking Eindhoven over te gaan tot de implementatie van DiMS!' unieke Management Informatie Systeem. Gestel Printing is reeds jaren een zeer gewaardeerd gebruiker van DiMS! en de beslissing om de toepassing van DiMS! uit te breiden naar dit bedrijfssegment zal de groep onder één syteem laten werken en dus de enterprise efficiency verbeteren.

Gestel Printing en DiMS! Gestel Printing, gebruiker sinds 1998, moest destijds gedwongen op zoek naar een nieuw informatie management systeem, te weten een systeem dat aan de branchespecifieke normen voldeed en bovendien millenniumproef was. De directie liet in haar keuze voor een nieuw systeem niets aan het toeval over en stelde een uitgebreide eisen en wensenlijst op, om dit vervolgens te spiegelen aan de verschillende softwarepakketten die op dat moment beschikbaar waren in de grafische industrie. Al snel bleek dat DiMS! veruit het beste voldeed en kwam derhalve uit de bus als het meest geschikte pakket voor Gestel Printing. En tot op de dag van vandaag zijn zij nog steeds een zeer gewaardeerd lid van DiMS! organizing print's prominente klantenbestand.

Gestel Boxmaking en DiMS! Vanuit een integratieoogpunt besloot de holding van Gestel dat de hele groep integraal met één softwareoplossing moest gaan werken. Gezien het feit dat Gestel Printing reeds jaren naar tevredenheid met DiMS! werkt, was de beslissing snel genomen en werd besloten om ook de Boxmaking divisie in Eindhoven te laten profiteren van dit systeem. Men zag terecht in dat - door gebruikmaking van de internetfunctionaliteiten van het systeem - een integrale administratieve en orderverwerking bewerkstelligd kon worden en derhalve enorme efficiencyverbeteringen en dus kostenbesparingen het positieve gevolg hiervan waren. "Eén systeem voor de hele groep, dat is waar het naartoe moet," aldus Dhr. Riemer Reinalda, Project Manager DiMS! bij Gestel Boxmaking.

Razendsnelle implementatie De implementatieduur bij Gestel Boxmaking mag met recht een recordtijd genoemd worden. Dhr. Reinalda stelt dan ook het volgende vast: "Eind november 2003 werd de beslissing genomen dat men 1 januari 2004 compleet administratief over moest zijn naar DiMS!. En dat is gelukt, de implementatie is bovendien vrijwel vlekkeloos verlopen."

Nauwelijks een maand onderweg met de software ervaart men volgens Dhr. Reinalda reeds de uiteenlopende voordelen die het systeem voortbrengt. "Door een directe connectie tussen beide bedrijven hebben we altijd en overal een up-to-date inzicht in het voorraadniveau, wat op dat moment in productie is en wat er nog geproduceerd moet worden. Daarnaast kan alle informatie ook veel sneller verwerkt worden. Bij de administratie bijvoorbeeld kan men de cijfers in no-time tevoorschijn toveren."

Als het om de organisatie DiMS! organizing print gaat, dan prijst Dhr. Reinalda met name de werknemers van het bedrijf. "DiMS! organizing print heeft zeer enthousiaste Consultants die dag en nacht voor ons klaarstaan. Wij hebben het verschillende keren mogen ervaren dat als wij tijdens het weekend intern wijzigingen door moesten voeren, wij ook dan iedere keer op hun medewerking konden rekenen."

Bewezen geschiktheid voor verpakkingsbedrijven Gestel Boxmaking's tevredenheid met het systeem bevestigt de deskundigheid van DiMS! bij het automatiseren van de bedrijfsprocessen voor niet alleen drukkerijen maar ook verpakkingsbedrijven - of het nu gaat om vouwcartonage, flexibele verpakkingen of iedere andere branche binnen dit segment. Zelfs wanneer een combinatie van meerdere verpakkingsactiviteiten wordt uitgevoerd, behandelt DiMS! op vakkundige wijze de verschillende processen. De stabiele architecturale basis van de software, gekoppeld aan de brede kennis en ervaring en een Business Template, welke specifiek voor de verpakkingssector is ontwikkeld, heeft reeds aanzienlijke winsten opgeleverd voor veel van de zeer prominente verpakkingsbedrijven in de wereld.

Over Gestel Holding
Gestel Holding is een vellendrukkerij die is gespecialiseerd in het produceren van kwalitatief hoogstaand verpakkingsmateriaal van papier en karton. De combinatie van een integratie van de meest uiteenlopende technieken en expertise onder één dak is uniek in de wereld. Gestel is sinds 1880 reeds actief in de tabaksindustrie en is tevens actief in de chocolade en dranksector. 70% van de complete omzet komt uit de export.

Over DiMS! organizing print DiMS! organizing print ontwikkelt, verkoopt en implementeert DiMS!, een uniek management informatie systeem voor de grafische industrie. DiMS! bevat alle benodigde functionaliteiten in één softwareoplossing om het complete scala aan bedrijfsprocessen te ondersteunen. Van offerte tot planning, pre-press tot productie en supply chain tot transport, DiMS! kan het allemaal. Opgericht in 1986 in Nederland, en thans met kantoren in Duitsland en Amerika, voorziet DiMS! organizing print veel van Europa en Amerika's meest vooraanstaande drukkerijen en verpakkingsbedrijven van compleet geïntegreerde Management Informatie Systemen. Bedrijven als WS Packaging, Roto Smeets, R.R. Donnelley en PlantijnCasparie profiteren dagelijks van DiMS!' geïntegreerde systeem.
---

Contact:
Nardy Rooks
Communications Manager
DiMS!® organizing print, BV. Galileïstraat 26
P.O. Box 165
7130 AD Lichtenvoorde
the Netherlands
Telephone: +31 544 39 66 00 E-mail: nardy_rooks@dims.net