MIGHTYDOT BENELUX

Introductie nieuwe methode ter voorkoming van autodiefstal

Auto-DNA

Op 3 maart a.s. vindt de presentatie plaats van een unieke stap in de preventie van autodiefstal in Nederland (en de rest van de Benelux ). De firma MightyDot Benelux B.V. presenteert dan haar methode die in het buitenland al bekend is onder die naam en ook onder de naam DataDot.

Wat is mighty dot.

Mighty Dots zijn microfiches met een doorsnede van 1 mm en een dikte van enkele microns die zijn vervaardigd uit een speciaal polyester substraat waarin d.m.v. lasertechniek een code geëtst of gegraveerd kan worden.
Deze code kan bijvoorbeeld het chassisnummer van het voertuig bevatten of welke andere code dan ook. De fiche kan per lijn tot 19 alfanumerieke tekens bevatten.Er wordt in dit verband ook wel gesproken van het dna voor de auto. Men kan d.m.v. het nemen van een sample van de aangebrachte laag de identiteit van de werkelijke eigenaar vaststellen.

De ongeveer 10.000 microfiches worden geleverd in een vloeistof waarin zij zwevend gehouden worden. Op deze wijze is het mogelijk de fiches met een kwast of d.m.v. spuiten of sprayen op 30 strategische plaatsen aan te brengen.Eenmaal aangebracht en gedroogd is de laag onzichtbaar. Alleen onder invloed van ultraviolet licht is te zien waar de coating is aangebracht.Met een eenvoudige zakmicroscoop (60x ) kan men de code met het blote oog lezen en daarna de rechtmatige eigenaar traceren. D.m.v. een sticker kan men aangeven dat het voertuig behandeld is met MightyDot. Dit heeft een afschrikkende werking. Omdat het virtueel onmogelijk is om het voertuig of onderdelen ervan, te ontdoen van de microfiches zijn ze als het ware ' to hot to handle '. Dit betekent dat deze auto's vrijwel waardeloos zijn voor de illegale handel.

Het gaat hier om een methode die in haar eenvoud, verbazingwekkend effectief is en zeer vriendelijk geprijsd.Deze methode wordt in Australië, dat de bakermat van deze uitvinding is, en in diverse andere landen zoals Groot-Brittannië en Zuid-Afrika reeds enkele jaren succesvol toegepast en wordt verrassend eensgezind door alle partijen die betrokken zijn bij 'voertuig en criminaliteit' omarmd.(zie NMVTRC en Thatcham ) Ook in Nederland wordt door het AVC (= stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit = onderdeel van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing) naar aanleiding van de positieve onderzoeksresultaten van het NMVTRC met veel interesse uitgekeken naar de impact van de introductie van dit product.

De methode berust in tegenstelling tot andere, ook zeer effectieve tracking-en tracing-methoden niet op het gebruik van geavanceerde elektronica en mist daarom de nadelen van deze methode,die een zekere kwetsbaarheid en storingsgevoeligheid vertoont. Al deze nadelen kent de methode van MightyDot niet.

Voor meer informatie en een persconferentie verwijs ik naar de presentatie van dit product. Deze presentatie vindt plaats op woensdag 3 maart 2004 om 16.00h op het volgende adres:
StergamPordom. Merceds-Benz personenauto en bedrijfswagendealer. Indien u deze bijeenkomst wil bijwonen dan graag per omgaande email aanmelden i.v.m de catering.
Ouderkerkelaan 150
1185 AG Amsteveen
telefoon 020 6457657

Namens MightyDot M.Filius.
Email: Info@mightydot.nl
Tel: 070 4276905 06 30008623 fax: 070 4276903

19 feb 04 09:34