Tom Coronel

Nog 2 dagen tot de volgende race van Tom Coronel: 22 Februari 19 Februari 2004: Wilux prominent partner van Minardi

Vandaag is er meer bekend gemaakt over de situatie rondom Tom Coronel en het Wilux Minardi team. Wilux directeur Ruud Wildschut meldde vandaag in diverse dagbladen dat hij een overeenkomst heeft gesloten met Paul Stoddart om titelsponsor te worden bij Minardi. Het team zal dan ook als Wilux Minardi door het leven gaan dit jaar. Wildschut houdt hierbij nog wel een slag om de arm. Er is namelijk ook nog een Chinese sponsor die zegt te willen investeren in Minardi. De eerste deadline voor die sponsor is echter al verlopen. De deadline is nu op 3 maart gezet. Komt de Chinese sponsor niet over de brug dan zal het team Wilux Minardi F1 Team gaan heten. Als onderdeel van de sponsor deal heeft Wilux bedongen om zeggenschap te krijgen over de positie van derde rijder. Ruud Wildschut heeft hierbij Tom Coronel bij het team naar voren geschoven. Mocht op 3 maart dus blijken dat Wilux inderdaad titelsponsor wordt van Minardi dan wordt Tom testcoureur en eerste reserve. Mogelijk gaat hij dan ook enkele vrijdagtests voor Minardi rijden. Coronel zal in ieder geval voldoende testkilometers af moeten leggen om in aanmerking te komen voor een superlicensie. Zonder dit felbegeerde papiertje zal hij niet aan de start mogen verschijnen van een Grand Prix.

Mocht Wilux geen titelsponsor worden vervalt ook de zeggenschap over de 3e rijder van het team. In dat geval wordt het Woerdense bedrijf een belangrijke subsponsor en zal er ongetwijfeld een rol voor Tom weggelegd zijn in het tweezitter programma.

Tom Coronel, Ruud Wildschut en Paul Stoddart foto: Chris Schotanus - Essay Producties

Tom Coronel reageerde vandaag nog steeds vol ongeloof. "Ik kan het bijna niet bevatten. Vandaag was het echt een gekkenhuis. De telefoon stond geen minuut stil. Ik moet het allemaal nog even laten bezinken. Vast staat wel dat ik het razenddruk ga krijgen als alles doorgaat. Het is een kans die ik met beide handen aanpak en ik zal er dan ook voor zorgen dat ik er sta als ik er moet staan", aldus Tom.
---


Tom Coronel en Paul Stoddart foto: Chris Schotanus - Essay Producties