Koninklijke Ahold


03/03/04

Ahold verkoopt Thaise activiteiten en trekt zich terug uit Azië

Zaandam, 3 maart 2004 Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat er overeenstemming is bereikt over de verkoop van haar aandeel in CRC.Ahold in Thailand aan haar partner, de Central Group. De verkoop, die met onmiddellijke ingang wordt geëffectueerd, is de laatste stap in het verkoopproces van de Aziatische activiteiten van Ahold. Over de opbrengst zijn geen mededelingen gedaan.

CRC.Ahold Co. Ltd. exploiteert op dit moment 47 winkels en heeft daarnaast een groothandel die ongeveer 300 gemakswinkels in Thailand belevert. De niet door accountants gecontroleerde omzet in 2003 bedroeg ongeveer EUR 312 miljoen. Ahold heeft circa 6.000 medewerkers in Thailand.

De Central Group is één van de grootste particuliere ondernemingen in Thailand. Central Group bestaat uit zes hoofddivisies: detailhandel, hotels, vastgoed, groothandel, productie, en franchising in de voedingsmiddelenbranche.

Met de verkoop van de Thaise activiteiten heeft Ahold zich volledig teruggetrokken uit Azië, aldus Theo de Raad, lid van de Raad van Bestuur van Ahold en verantwoordelijk voor Latijns-Amerika en Azië, in een commentaar op de overeenkomst. We hebben er vertrouwen in dat alle belanghebbenden, klanten, medewerkers en leveranciers, geen enkel nadeel zullen ondervinden van de nieuwe eigendomsverhoudingen.

De verkoop van de Aziatische activiteiten is onderdeel van de strategie van Ahold om de portefeuille te optimaliseren en de financiële positie te versterken door de schulden te reduceren. In 2003 voltooide Ahold reeds de verkoop van haar Indonesische en Maleisische activiteiten.


---
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn forward-looking statements in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en het wordt beoogd dat deze vallen onder de zogeheten safe harbors waarin dit effectenrecht voorziet. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risicos, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Lezers worden geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Voor een meer gedetailleerde toelichting op deze risico's en factoren, wordt verwezen naar Aholds jaarverslag in de "20-F" vorm over haar meeste recente fiscale jaar. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om (een) gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. dat is haar statutaire naam zich onder de naam Royal Ahold of kortweg Ahold.

---