Politie Friesland

Politieberichten van 2/3 (13.00) t/m 3/3 (07.00)

Fryslân 03-03-2004 - Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 - 8844, op werkdagen van 07.00 - 15.00 uur

Sneek: verdachte aangehouden na winkeldiefstal
Dinsdag om 15.10 uur werd een winkeldiefstal twee flesjes parfum - gepleegd in een winkel aan de Oosterdijk. Dit gebeurde door twee mannen en een 20-jarige inwoonster van Amstelveen. Personeel kon de mannen niet tegenhouden, de dame werd wel aangehouden. De vrouw is overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat ze in het bezit was van een geprepareerde tas. De tas is in beslag genomen.

Joure: verkeerscontrole
Dinsdag tussen 08.00 en 16.30 uur is in Joure een verkeerscontrole gehouden op met name de Geert Knolweg, de Harddraversweg en op de Scheen. In totaal zijn 4.720 passanten gecontroleerd op snelheid, 55 reden te snel. Tevens kregen 15 automobilisten een bekeuring omdat ze de gordel niet droegen.

Rijksweg 32: te snel, rijbewijs ingevorderd
Dinsdag om 09.40 uur reed een 38-jarige automobiliste uit Grou met 170 km per uur over de Rijksweg 32 bij Heerenveen. Ter plaatse is 120 km per uur toegestaan, een overschrijding derhalve van 50 km per uur. Hierop is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

Dokkum: inbraak clubgebouw
Tussen zondag en dinsdagmiddag is ingebroken in een gebouw aan de Rietveldsweg. Men kwam binnen door de deur te forceren, een raam werd vernield. Gestolen zijn een acculader, snoepgoed en een
modelvliegtuigje. Aangifte is gedaan door een 38-jarige inwoner van Warfstermolen.

Zwaagwesteinde: gevaarlijk rijgedrag
Dinsdag om 20.30 uur zag de politie dat een 20-jarige automobilist uit Twijzelerheide in de Leeuwerikstraat gevaarlijke capriolen uithaalde met zijn auto. Zo werd met hoge snelheid een aantal rondjes gereden op het parkeerterrein, terwijl her en der op het plein jongeren stonden. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De auto is in beslag genomen en afgevoerd.

Kollum: aanhouding verdachte na vernielingen
Dinsdag om 20.15 uur kreeg de politie een melding dat op de Voorstraat autos werden vernield. Ter plaatse hadden omstanders reeds een 35-jarige inwoner van Kollum aangehouden. De man had opzettelijk tegen de buitenspiegels geschopt van enkele (minimaal drie) aldaar geparkeerde autos. De man is overgebracht naar het bureau.

Hatzum: verlaten plaats ongeval
Dinsdag om 17.30 uur reed een 22-jarige automobilist uit Menaldum vanuit de richting Barium in de richting van Dronrijp. Voorbij Hatzum zijn twee scherpe bochten. Voor de bocht werd een auto ingehaald, met een snelheid van circa 100 110 km. In de tweede bocht begon het voertuig te glijden, werd de controle over het stuur verloren, raakte de auto van de weg en werd de auto het weiland in gelanceerd. Na 30 meter kwam het voertuig tot stilstand. Het voertuig raakte volledig beschadigd en is afgesleept. Toen de politie ter plaatse kwam was niemand bij het voertuig aanwezig. De bestuurder had er niet aan gedacht te politie even te waarschuwen. De man bleek niet thuis te zijn. Nadat de man bij de huisarts was geweest (lichte schaafwonden, aantal blauwe plekken) kwam de man weer bij het ongeval en kon hij meteen worden gehoord.

Heerenveen: aanhouding na gevaarlijk rijgedrag
Dinsdag om 21.30 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist een rotonde op de Burgemeester Falkenaweg wel 20-maal nam. Even later kwam een melding dat omstanders de sleutels van een bestuurder hadden gepakt, omdat de man te veel had gedronken en/of heel erg slingerde. De man was hierop gevlucht. Met drie politiewagens werd de omgeving afgezocht. Ook werd een politiehond ingezet. Even later werd de man, een 36-jarige inwoner van Sintjohannesga, aangehouden in de buurt van het Akkersplein. De man werd geboeid overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies de man de P van prima. Wel werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, rijden tijdens ontzegging en voor artikel 5 Wegenverkeerswet (Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt).

Leeuwarden: aanhouding na vernieling
Woensdag om 01.20 uur had een 39-jarige inwoner van Leeuwarden circa 400 euro verloren aan een gokkast in een horecagelegenheid in de Oude Doelesteeg. Omdat de man zijn verlies niet sportief kon dragen gooide hij een barkruk door de gokkast. Hierop is de man door de politie aangehouden. Aangifte is gedaan door een 26-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: drie verdachten aangehouden
Woensdag om 00.10 uur werd ingebroken in een pand aan de
Wiardaplantage. Aan het Var zag de politie drie jongeren lopen, die bekenden in het pand te zijn geweest. Het betreft een 19-jarige inwoner van Leeuwarden, een 19-jarige inwoner van Zwaahwesteinde en een 20-jarige inwoner van Leeuwarden. Het doel van de drie was om het pand te kraken. Hiertoe hadden ze een raam van het pand vernield. Bij de drie werden drie tassen aangetroffen met verschillende soorten gereedshap.