Utrecht stad 09.00 uur

Utrecht 03-03-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Verkeerscontrole
DE MEERN Op dinsdag 2 maart is een verkeerscontrole gehouden tussen 19.30 uur en 21.00 uur op de Meerndijk. Tijdens de controle werden o.a. vier automobilisten bekeurd voor het rijden zonder gordel, vier voor het niet kunnen tonen van een rij- of een kentekenbewijs en drie voor het overtreden van de maximum snelheid. Ook werden zeven fietsers bekeurd voor het fietsen zonder verlichting.

Beroving
UTRECHT Op dinsdagmiddag 2 maart is een 76-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van haar tas op de Perudreef. De vrouw liep omstreeks 13.50 uur over de Perudreef toen een jongen haar tas uit haar rollator pakte en samen met een andere verdachte in de richting van de La Pazdreef rende.

Signalement van de verdachten:
Jongen 1: Jongen tussen de 13 en 17 jaar met lengte tussen de 1.65 m. en 1.70m. fors postuur en hij droeg een groene jas en een blauwe spijkerbroek.
Jongen 2: Jongen tussen de 13 en 17 jaar met lengte tussen de 1.65 m. en 1.70m. fors postuur en hij droeg een cakekleurige jas en een blauwe spijkerbroek.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met het politiedistrict Marco Polo: 0900-8844.

Verkeerscontrole
UTRECHT Op dinsdagmiddag is een verkeerscontrole gehouden op het Janskerkhof. Tijdens de controle werden vier automobilisten bekeurd voor het rijden over de doorgetrokken streep en een automobilist werd bekeurd voor het niet dragen van een gordel.

Ongeval met licht letsel
UTRECHT Op dinsdagmiddag heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising Mr. Tripkade en de Schimmelpennicklaan. Omstreeks 16.05 uur reed een 37-jarige automobilist uit Utrecht over de Tripkade en wilde rechtsaf de Schimmelpennicklaan inrijden. Bij het oversteken van de kruising werd zijn zicht gehinderd door een busje voor hem, waardoor de man een 32-jarige snorfietser uit Utrecht over het hoofd zag. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 32-jarige man licht letsel opliep. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Burgers in actie
UTRECHT Op dinsdagmiddag 2 maart is een 16-jarige autokraker uit Utrecht aangehouden, met hulp van drie burgers.

Omstreeks 15.00 uur zagen een 53-jarige man uit Utrecht en zijn collega (gegevens onbekend) een jongen lopen met inbraakgereedschap en een laptop. Toen zij hem hierop aan wilde spreken, probeerde de jongen er vandoor te gaan. Een andere medewerker (gegevens onbekend) wist de verdachte te stoppen. De politie, welke een melding kregen van een auto-inbraak, was meteen ter plaatse. Hierop kon de jongen aangehouden worden. Hij is in het politiebureau ingesloten.