Gemeente Maastricht

Bericht uit Maastricht (week 10 / 2004)

Het GemeenteLoket ontvangt telefonisch een grote hoeveelheid vragen. We hebben de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop voor u in een folder gezet.


Parkeren Boschstraat/Bassin

In april wordt achter de voormalige Timmerfabriek bij het Bassin een parkeerterrein in gebruik genomen. Er komen ongeveer 30 plaatsen waar u tegen betaling kunt parkeren.


Overzicht meest gestelde vragen

Afbeelding meestgestelde vragen Via het telefoonnummer van het GemeenteLoket, (043) 350 40 00, ontvangt de gemeente dagelijks een grote hoeveelheid vragen. De antwoorden op die vragen vindt u uiteraard via ons digitale GemeenteLoket.

Maar als u wilt kunt ook een folder afhalen bij het GemeenteLoket of Centre Céramique waarin we een overzicht hebben gemaakt van de meestgestelde vragen. Of klik op de onderstaande link om de folder te downloaden.

De folder geeft antwoord op de volgende vragen:


* Wat zijn jullie openingstijden?

* Waar is het Stadskantoor/GemeenteLoket en hoe kom ik er?
* Waar kan ik parkeren bij het GemeenteLoket?
* Ik wil mijn paspoort vernieuwen. Wat moet ik meenemen?
* Ik wil een Nederlandse identiteitskaart (NIK) aanvragen wat moet ik meenemen?

* Er moeten kinderen bijgeschreven worden in mijn paspoort. Wat moet ik meenemen?

* Ik heb een uittreksel bevolkingsregister/afschrift uit de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) nodig. Hoe kom ik hieraan?

* Ik ga verhuizen. Wat moet ik doen?

Meestgestelde vragen GemeenteLoket.pdf

Parkeren Boschstraat/Bassin

Parkeerterrein Bassin Burgemeester en wethouders hebben het terrein gelegen aan het Bassin en achter de voormalige Timmerfabriek aangewezen als parkeerterrein. Het zal naar verwachting in april 2004 gereed zijn.

Het terrein telt dan ongeveer 30 parkeerplaatsen waar tegen betaling geparkeerd kan worden. Het tarief is vastgesteld op EUR 0,80 per uur en EUR 4,- per dag. De ingang ligt tussen de Maasboulevard en de Fransensingel en is toegankelijk vanaf de Boschstraat. Via bebording op de Boschstraat wordt dit parkeerterrein aangeduid.

In zijn vergadering van 17 februari 2004 heeft de raad over de financiering van de investeringen een besluit genomen. Het besluit tot aanwijzing van betaalde parkeerplaatsen, de vaststelling van de tarieventabel en het besluit tot financiering van de aanleg van deze plaatsen liggen vanaf vandaag vier weken lang gratis ter inzage bij het GemeenteLoket.

Sportnota in praktijk

De Maastrichtse wethouder Piet Keijmis van Sportzaken zal de komende weken de aanbevelingen in zijn eigen recente Sportnota op een wel zeer opvallende manier in praktijk brengen. Keijmis heeft besloten mee te doen aan een groots opgezet hardloopprogramma van Atletiek Maastricht en de Stichting Start to Run.

Vanaf zaterdag 6 maart 2004 start Keijmis met zo'n honderd andere Maastrichtenaren met hardlooptrainingen vanaf Chalet Bergrust op de Sint Pietersberg. De trainingen duren van 9.30 - 11.00 uur en zullen zes weken achter elkaar worden gegeven door ervaren looptrainers.

De complete loopgroep, inclusief Keijmis, werkt toe naar de 3 Mijl van Maastrichts Mooiste, een groot, nieuw loopevenement op Koninginnedag met start en finish op en rond Plein 1992 in de wijk Céramique. De 3 Mijl van Maastrichts Mooiste, een afstand van ongeveer 4,8 kilometer, vormt de voorlopige 'finale' van hun loopopleiding. Een groot deel van de beginnende lopers zal daarna doorstromen naar Atletiek Maastricht, waar zij in de club verder worden begeleid in hun hardloopontwikkeling.

In de Sportnota van Keijmis wordt als doel gesteld om in acht jaar tijd 6 van de 10 Maastrichtenaren in beweging te krijgen. Op dit moment zijn dat er 5 van de 10, ruim onder het landelijk gemiddelde. Keijmis: `Daarom moet er onder andere ook meer bekendheid worden gegeven aan de mogelijkheden van sporten en bewegen in de stad.'

Maastrichtenaren die de komende weken met Keijmis mee willen lopen, kunnen zich tot 5 maart melden bij hardloopspeciaalzaak Ron for Run (Rechtstraat 35) of zich via internet opgeven via www.starttorun.nl.

Vergaderdata raad en raadscommissies

In maart staan de volgende vergaderingen gepland. 15/03: 17.30 uur commissie Breed Welzijn; 20.00 uur commissie Stadsbeheer, Milieu en Mobiliteit
16/03: 17.30 uur commissie Sociale en Economische Zaken, 20.00 uur commissie Stadsontwikkeling
17/03: 18.30 uur commissie Middelen; 20.00 uur commissie Algemene Zaken
23/03: 17.00 uur Raadsvergadering

De vergaderingen vinden plaats in het Stadhuis en zijn openbaar. De volledige agenda's zijn in te zien bij het GemeenteLoket, het Gemeente-Infocentrum en via het Raadsinformatiesysteem. Enkele dagen voor een vergadering vindt u daar ook de bijbehorende stukken.

Herziening bouwverordening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad van de gemeente Maastricht op 17 februari 2004 heeft besloten tot een herziening van de Bouwverordening. De belangrijkste wijziging betreft het opnemen van een bepaling over de indiening en inrichting van een onderzoeksrapport over de bodemgesteldheid.

Het raadsbesluit is opgenomen in het Gemeenteblad en treedt in werking met ingang van 15 april 2004. Het raadsbesluit ligt vanaf de dag van deze publicatie tijdens de openingsuren kosteloos ter inzage bij het GemeenteLoket (zie rubriek GemeenteLoket). Iedereen kan op verzoek een afschrift krijgen van het genoemd besluit tegen betaling van een bedrag aan leges.

Op grond van artikel 8, eerste lid, onder a, van de Tijdelijke referendumwet hebben burgemeester en wethouders besloten dat het raadsbesluit een besluit is waarover een referendum kan worden gehouden. Tegen dit raadsbesluit kunnen belanghebbenden binnen zes dagen na de datum van deze bekendmaking beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Vergadering Ouderenraad

Op 9 maart aanstaande vergadert de Ouderenraad in het Stadhuis. Onderwerpen die op de agenda staan zijn onder andere het samenstellen van het jaarverslag en de discussie functioneren Ouderenraad. Aanvang is om 10.00 uur.