Politie Groningen

Persberichten woensdag 3 maart 2004

provincie Groningen, 03-03-2004 -

Arnhem / Groningen: politie houdt verdachte schietpartij Ypemaheerd aan
In de B. Goodmanstraat in Arnhem heeft de politie dinsdag een 26-jarige man uit Arnhem aangehouden voor poging tot doodslag, zware mishandeling en bedreiging. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident op de Ypemaheerd in Groningen op vrijdagavond 30 januari. De verdachte is ingesloten. Hij zal worden gehoord.

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op
De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan de Timorstraat een hennepkwekerij opgerold. De politie reageerde op enkele klachten van buurtbewoners. In drie van de vier kamers in het pand troffen de agenten plantages aan. Alle ramen van de kamers waren afgeplakt. De dienders troffen in 105 emmers hennepplantjes aan. Naast deze emmers en plantjes nam de politie diverse apparatuur en toebehoren in beslag. Deze goederen zijn na overleg met justitie vernietigd. Stadswachten van de stichting Veiligheidszorg en de milieudienst waren de politie behulpzaam bij de afvoer van de kwekerij. De bewoner van het pand zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer maakt amok bij sociale dienst
In het gebouw van de sociale dienst op de Eendrachtskade heeft de politie dinsdagmiddag een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer kreeg onenigheid met een personeelslid van de sociale dienst. Hierop ontstak hij in woede en bedreigde het personeelslid en twee beveiligingsbeambten. De man kon worden overmeesterd, waarna de politie werd gewaarschuwd. Vervolgens werd de recalcitrante Stadjer ingerekend. Hij is ingesloten en zal worden gehoord.

Groningen: onverzekerde alcomobilisten raken auto kwijt De politie heeft dinsdagavond op de Kornalijnlaan een 60-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de bestuurder 1,85 promille alcohol in zijn bloed had. De man zijn rijbewijs bleek al eerder ingenomen te zijn. Ook bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. Hierop namen de agenten zijn auto in beslag. In de Bottelroosstraat liep een 21-jarige Stadjer tegen de lamp. Hij bleek 1,5 promille alcohol in het bloed te hebben. Ook deze automobilist beschikte niet over een geldig rijbewijs en had hij daarnaast zijn auto niet verzekerd. Tevens bleek het voertuig niet gekeurd te zijn. Hierop werd ook zijn auto in beslag genomen. Tegen beide Stadjers wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man (40) aangehouden voor bedreiging
De politie heeft dinsdagavond in het winkelcentrum Paddepoel aan de Eikenlaan een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer zou voorbijgangers in het winkelcentrum hebben lastiggevallen, waarna twee beveiligingsmedewerkers hem hierop aanspraken. De verdachte werd direct agressief en bedreigde de mannen in woorden. Vervolgens ontstond een worsteling, waarna de agressieve man overmeesterd kon worden. Hij werd overgedragen aan de politie. Op het politiebureau werd de man gehoord. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De Stadjer kreeg een ontzegging van een jaar voor het betreffende winkelcentrum. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer vernielt auto
In de Voermanstraat heeft de politie dinsdagavond een 49-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De politie werd gewaarschuwd dat een man een deuk in een auto had getrapt. De verdachte werd hierop meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende de man tijdens het verhoor de vernieling. Hij had volgens eigen zeggen uit kwaadheid over een privé-kwestie een deuk in een willekeurige auto getrapt. Hij verklaarde de toegebrachte schade te willen vergoeden. De politie maakt proces-verbaal op.

Regioberichten volgen later