Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 3 maart 2004

Continuon Netbeheer publiceert operationele cijfers over 2003 Stroomuitval treft minder klanten maar duurt langer De klanten die elektriciteit afnemen via het netwerk van Continuon Netbeheer - een volledige dochter van Nuon - hebben in 2003 gemiddeld 31,9 minuten geen stroom ontvangen. In 2002 was dit 30,2 minuten. Het aantal klanten dat vorig jaar werd getroffen door stroomuitval, daalde met 1,2 % naar ruim 1 miljoen klanten.

Dat blijkt uit officiële cijfers die vandaag worden gepubliceerd door Continuon Netbeheer. De gemiddelde uitvalduur van 31,9 minuten betekent dat het netwerk gedurende 99,994 % van het jaar goed heeft gewerkt. Daarmee is dit netwerk één van de best presterende elektriciteitsnetwerken ter wereld.

Om de kwaliteit van het netwerk op peil te houden, besteedt Continuon Netbeheer jaarlijks tussen 30 en 40 miljoen euro aan vervangingsinvesteringen. Dat geld wordt besteed aan de vervanging van onderdelen, zoals kabels, aansluitingen, schakelaars en transformators. Daarnaast investeert Continuon jaarlijks tussen de 130 en 150 miljoen euro aan uitbreiding van het netwerk en aan de vergroting van de capaciteit van bestaande netwerkonderdelen. Zo werkt Continuon momenteel aan de uitbreiding van het elektriciteitsnet in de regio Amsterdam.

Ruim 30 % van de storingen over 2003 werden veroorzaakt door graafwerkzaamheden, zoals aanleg van infrastructuur en woningbouw. Ook gaven de oude Nekaldiet kabelmoffen, verbindingstukken in het netwerk, problemen. Continuon Netbeheer heeft een groot project lopen om deze verbindingen te vervangen. Afgelopen jaar heeft Continuon 30 % van deze moffen getest en waar nodig vervangen. In 2004 wordt opnieuw zo´n 30 % van de moffen getest.

De duur van de storingen is toegenomen als gevolg van bovengenoemde oorzaken en het nog niet volledig ingewerkt zijn van de in 2003 aangepaste storingsorganisatie. In 2004 worden alle medewerkers van de storingsorganisatie intensief getraind, waardoor de storingsorganisatie sneller en efficiënter gaat werken.

Over Continuon
Continuon Netbeheer is een dochteronderneming van Nuon. Als onafhankelijk netbeheerder staat de onderneming onder toezicht van de Dienst uitvoering en toezicht Energie (DTE). Continuon Netbeheer is verantwoordelijk voor het gas- en electriciteitsnet van energie-onderneming Nuon. Ook is ze verantwoordelijk voor het distribueren en transporteren van elektriciteit en gas voor iedereen die dit wil produceren of afnemen. Het elektriciteits- en gasnetwerk is gesitueerd in de provincies Friesland, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland.



Ingezonden persbericht