3 e persbericht van woensdag 3 maart 2004

Eindhoven 03-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte bekend tien insluipingen

Een 43-jarige vrouw uit Eindhoven, die maandagmiddag rond 15.30 uur werd aangehouden in een school aan de Geraniumstraat (zie 1e persbericht van 2 maart 2004), heeft inmiddels tien insluipingen in scholen bekend. De insluipingen vonden plaats tussen oktober 2003 en afgelopen maandag. Het betrof scholen in de wijken Tongelre, Strijp, Stratum en Gestel. De verdachte nam vooral mobiele telefoons, geld, rijbewijzen en identiteitsbewijzen weg. Zij wordt donderdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Eindhoven: Verdachte van inbraak aangehouden

Na een onderzoek is woensdag een 42-jarige vrouw in haar woning in Woensel Noord aangehouden. Ze wordt verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de Baarle Hertoglaan. De inbraak vond plaats tussen 20 februari en 21 februari 2004. Uit het pand werden levensmiddelen en twee prullenbakken weggenomen. Een raam werd vernield om binnen te komen. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Ruim 800 bekeuringen bij snelheidscontroles

Op de Genovevalaan en op de Professor Dr. Dorgelolaan zijn woensdag tussen 11.45 en 17.50 uur snelheidscontroles gehouden. Op de Genovevalaan zijn 2.090 bestuurders gecontroleerd en op de Professor Dr. Dorgelolaan 2.100. In totaal reden 834 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is maar liefst 134 km/u.

Eindhoven: Fietster gewond

Op het Vredeoord is woensdag rond 15.45 uur een 65-jarige vrouw uit Eindhoven gewond geraakt. Dit gebeurde toen zij aangereden werd door een 55-jarige automobilist uit Helmond die vanaf een uitrit het Vredeoord opreed, waar de vrouw op dat moment fietste. Het slachtoffer is met verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Helmond: Verdachte met gestolen kentekenplaat aangehouden

Op de Harmoniestraat is woensdag rond 10.50 uur een 48-jarige man uit het Duitse Erkrath aangehouden. De politie zag de man bij zijn auto staan met enkele kentekenplaten in zijn hand en controleerde dit. Toen bleek dat de man ook in het bezit was van een kentekenplaat die op 17 februari jl. werd gestolen vanaf een auto die geparkeerd stond aan de Carillonstraat in Helmond. De auto van de verdachte en vier bij hem aangetroffen kentekenplaten werden in beslag genomen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne: Aanhouding na diefstal fiets

Op de Fabriekstraat is woensdag rond 16.00 uur een 18-jarige inwoner van Deurne aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets vanaf de Markt op 22 februari jl. De eigenaar zag zijn gestolen fiets woensdag afgesloten in een fietsenstalling aan de Fabriekstraat staan en waarschuwde de politie. Daar werd de verdachte aangehouden toen hij de gestolen fiets kwam ophalen. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Verdachte met gestolen bromfiets aangehouden

Op Den Hof controleerde een agent woensdagmiddag een 17-jarige bromfietser uit Valkenswaard. Toen deze geen bromfietscertificaat en geen verzekeringsbewijs kon overhandigen moest de verdachte mee naar het bureau voor verder onderzoek aan zijn bromfiets. Al snel bleek dat de bromfiets in Duitsland gestolen was. Hierop werd de verdachte bestuurder op het politiebureau in Valkenswaard rond 16.00 uur aangehouden. Na verhoor is hij zonder bromfiets naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.