Media deze week

Op de pagina 'Uitspraken in hoofdzaken' treft u een actueel en volledig overzicht van zaaknummers in hoofdzaken (bodemprocedures) aan, waarin de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op de woensdag uitspraak doet. De lijst met zaaknummers is lang. Gemiddeld wordt wekelijks in 60 zaken uitspraak gedaan. De persvoorlichters van de Raad van State maken op maandag een selectie van de uitspraken die mediagevoelig kunnen zijn. Deze lijst treft u op deze pagina aan. Deze selectie is uiteraard arbitrair, omdat mediagevoeligheid, vooral regionaal, niet altijd goed is in te schatten.

Voor meer informatie over de uitspraken en/of procedures kunt u contact opnemen met de persvoorlichters van de Raad van State:

mr. Pieter-Bas Beekman 070 - 426 47 73 / 06 - 52 07 70 04

mr. Frederik Kunst 070 - 426 45 20 / 06 - 52 07 70 00

De mediagevoelige zaken van deze week zijn: Raad van State

(Deze lijst wordt iedere maandag om 14.00 uur geactualiseerd)
* 200301605/1
Hoger beroep van de colleges van burgemeester en wethouders van Velsen, Zaandam, Beverwijk, Heemskerk, Haarlemmerliede en Spaarnwoude en van Castricum in verband met de vaststelling van de Beleidsregel Dienstverlening veren Noordzeekanaal van de Minister van Verkeer en Waterstaat. In de Beleidsregel is onder meer bepaald dat het tweede pontveer te Velsen met ingang van 11 februari 2002 uit de vaart wordt genomen en de autoveren in Velsen en Zaandam door fiets-/voetveren worden vervangen met ingang van 1 januari 2003. De rechtbank in Haarlem heeft bij uitspraak van 28 januari 2003 het daar ingestelde beroep ongegrond verklaard.


* 200303565/1
Beroep van de Verenigde Woonarkbezitters De Meer uit Naarden tegen de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Boarnsterhim heeft verleend aan Horeca Friesland B.V. voor een jachthaven aan de Garde Jagerswei in Grou. De vergunning ziet op het verhuren van 34 vaste ligplaatsen en de verkoop van boten. De Vereniging stelt onder meer dat een milieueffectrapport had moeten worden opgesteld.


* 200303850/1
Hoger beroep inzake de weigering van het college van burgemeester en wethouders van Utrecht om vrijstelling te verlenen van het stadsvernieuwingsplan Noordelijke Oude Stad voor het gebruik van een pand aan de Jansdam in Utrecht als restaurant. Het stadsvernieuwingsplan ziet erop om horecabedrijven te concentreren op enkele specifiek aangeduide locaties. De rechtbank in Utrecht heeft bij uitspraak van 15 mei 2003 het daar ingestelde beroep ongegrond verklaard.


* 200305549/1
Hoger beroep inzake de weigering van het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer om handhavend op te treden tegen de aanleg van twee wedstrijd-trainingsvelden op een sportcomplex aan de Bilderdammerweg in Aalsmeer. In een eerder stadium heeft het college vrijstelling van het bestemmingsplan en een bouwvergunning verleend. De rechtbank in Amsterdam heeft bij uitspraak van 11 juli 2003 het daar ingestelde beroep ongegrond verklaard.


* 200306254/1
Beroep in verband met het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Weert waarbij is besloten om niet handhavend op te treden tegen de Schutterij St. Cornelius aan de Ittervoortseweg in Weert. Het verzoek tot handhaving heeft onder meer betrekking op luidsprekers aan de buitenzijde van het clubgebouw.


* 200306712/1
Beroep van de gemeenteraad van Leek tegen het besluit van gedeputeerde staten van Groningen waarbij deels goedkeuring is onthouden aan het bestemmingsplan Bedrijventerrein Leeksterhout. Het bestemmingsplan ziet op een bedrijventerrein aan de rijksweg A7. Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring onthouden aan een deel van de voorschriften dat de vestiging van bedrijven uit de zwaardere milieucategorie mogelijk maakt binnen een straal van 300 meter van woningen.