Gemeente Laarbeek


8 Maart

Informatieavond toekomst buitengebied De Peel

Reconstructiecommissie De Peel organiseert op donderdag 4 maart en maandag 8 maart a.s. informatiebijeenkomsten over het concept reconstructieplan De Peel. Dit plan heeft betrekking op het buitengebied van de gemeenten Laarbeek, Gemert-Bakel, Nuenen ca, Helmond, Deurne, Geldrop-Mierlo (het grondgebied van de voormalige gemeente Mierlo), Someren en Asten. Dit gebeurt in het kader van de revitalisering van het buitengebied.

Informatieavonden
De informatieavond op 4 maart vindt plaats in motel Nobis te Asten. Ontvangst om 20.00 uur en einde circa 22.10 uur. De informatieavond op 8 maart vindt plaats in zaal Kersten te Aarle-Rixtel. Ontvangst om 19.30 uur en einde circa 22.00 uur.
Tijdens de informatieavonden, die zijn bedoeld voor alle bewoners uit het gebied, zal het reconstructieplan worden gepresenteerd en toegelicht. Daarnaast is er gelegenheid tot het stellen van vragen en meegeven van suggesties aan de reconstructiecommissie hoe de plannen gerealiseerd kunnen worden.

Reconstructieplan
In het plan geeft de reconstructiecommissie aan hoe zij zou willen dat het gebied er over 12 jaar uit ziet. Wat hiervoor gaat gebeuren met landbouw, werken, natuur, waterbeheer, landschap en recreatie. Waar de grootste veranderingen gepland staan. Wat dit inhoudt voor de mensen die in het gebied wonen en werken. Het concept plan is een laatste tussenstap om te komen tot een reconstructieplan voor het buitengebied van De Peel. Het reconstructieplan moet een evenwicht zijn tussen de wensen en ambities van de streek, de beleidsdoelen en het beschikbare geld.

De reconstructiecommissie vindt het belangrijk om van betrokkenen, bewoners en organisaties, te horen wat hun mening is, voordat ze een definitief reconstructieplan vaststelt. De resultaten van de discussies worden samen met onder meer de resultaten uit de milieueffectrapportage gebruikt om het plan verder vorm te geven.

In juli naar GS
Tegelijk met het reconstructieplan van De Peel wordt er ook een uitwerking gemaakt van de stedelijke regio Eindhoven-Helmond voor de functies wonen en werken.
In juli biedt de reconstructiecommissie het reconstructieplan aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant waarna de formele vaststellingsprocedure van start gaat met hieraan gekoppeld een inspraakprocedure.
Het reconstructieplan is vanaf 27 februari tot en met 31 maart 2004 in te zien op o.a. het provinciehuis te 's Hertogenbosch en de gemeentehuizen in het reconstructiegebied De Peel maar ook op de website rlg.brabant.nl.

Adresgegevens locaties informatieavonden:
Restaurant Hotel Nobis Asten, Nobisweg 1, 5721 VA te Asten Restaurant Zaal Kersten, Dorpsstraat 32, 5735 EC te Aarle-Rixtel

Na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid voor een informeel samenzijn.