AutoRai

20-2-2004

Drie wereldprimeurs voor Mercedes-Benz in Genève

Mercedes-Benz toont maar liefst drie wereldprimeurs tijdens de 74e internationale Autosalon van Genève, die op donderdag 4 maart zijn deuren opent. De vierdeurs CLS-Klasse Coupé, de nieuwe SLK-Klasse en de nieuwe generatie van de populaire Mercedes-Benz C-Klasse maken hun debuut tijdens deze belangrijke autotentoonstelling.

Daarnaast presenteert Mercedes-Benz de nieuwe G 55 AMG, het topmodel van de robuuste en nu al legendarische G-Klasse, voorzien van een 350 kW (476 pk) sterke V8 compressormotor. Ook het internationale noodoproepsysteem TELEAID, dat verder is verbeterd en ook in Nederland functioneert, wordt in Genève voorgesteld.

De CLS-Klasse Coupé vormt voor Mercedes-Benz een geheel nieuwe modelreeks. In de CLS-Klasse zijn voor het eerst twee totaal verschillende carrosserievormen, die van een sedan en van een coupé, op elegante wijze verenigd. Het nieuwe model onderstreept opnieuw de rol van Mercedes-Benz als pionier en trendsetter in de automobielbranche. Met zijn opvallende ontwerp, zijn luxueuze uitrusting en innovatieve technologie spreekt de CLS-Klasse vooral mensen aan, voor wie autos en autorijden pure passie betekenen.

Het ontwerp van de CLS-Klasse Coupé is gebaseerd op bekende Mercedes-Benz-stijlkenmerken met als resultaat de beste symbiose tussen normaliter conflicterende eigenschappen als dynamiek en grootte, kracht en elegantie, esthetiek en functionaliteit. In het interieur zorgen hoogwaardige hout- en leersoorten voor een luxe ambiance, terwijl de vierdeurs uitvoering ook achterin voor een ruime instap zorgt. De afzonderlijke stoelen voor en achter bieden volop bewegingsvrijheid, terwijl er tot maar liefst 505 liter bagageruimte (volgens VDA-norm) beschikbaar is.

Voor de aandrijving kan worden gekozen uit twee benzinemotoren, beide gekoppeld aan de nieuwe 7G-TRONIC zeventraps automatische transmissie. De CLS 350 heeft een 200 kW (272 pk) sterke V6-motor, die een koppel levert van 350 Nm. De CLS 500 heeft een vijfliter V8-krachtbron, goed voor 225 kW (306 pk) en een koppel van 460 Nm. Dit model is bovendien voorzien van AIRMATIC DC luchtvering. Ook op het gebied van uitrusting laat de CLS-Klasse weinig te wensen over. Sensotronic Brake Control (SBC) en het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP® zijn standaard. Voorzieningen als bi-xenon koplampen met actieve bochtverlichting, DISTRONIC afstandsregeling, COMAND APS bedienings- en navigatiesysteem en de sleutelloze instap- en startfunctie KEYLESS GO zijn als optie leverbaar. De Mercedes-Benz CLS-Klasse wordt geleverd vanaf het najaar van 2004.

Mercedes-Benz SLK-Klasse sportiever, innovatiever en krachtiger dan ooit

De nieuwe Mercedes-Benz SLK-Klasse roadster beleeft ook zijn première in Genève. Dit markante model combineert een sportief karakter met het plezier van open autorijden. De SLK-Klasse is voorzien van een ruimtebesparend vario-dak, terwijl het als optie leverbare AIRSCARF-systeem door verwarming op nekhoogte ervoor zorgt dat er vaker open kan worden gereden. Er kan worden gekozen uit de SLK 200 KOMPRESSOR, de SLK 350 en het topmodel SLK 55 AMG, voor het eerst in dit marktsegment met een V8-motor.

Nieuwe generatie Mercedes-Benz C-Klasse nog verder verbeterd

De derde primeur van Mercedes-Benz in Genève is de nieuwe generatie van de C-Klasse, leverbaar als sedan, sportcoupé en combi. Rijgedrag, uitrustingsniveau en afwerking zijn nog verder verbeterd, terwijl ook aan de carrosserie en in het interieur de nodige wijzigingen werden doorgevoerd. De dieselmotor in de C 220 CDI met directe common-rail-inspuiting werd nog krachtiger, terwijl het nieuwe topmodel C 55 AMG de eerste C-Klasse met een V8-motor is.

G 55 AMG en TELEAID ook nieuw in Genève

Ook nieuw op de Autosalon van Genève is de G 55 AMG, de krachtige vijfdeurs terreinwagen die wordt aangedreven door een V8-motor met compressor, goed voor een vermogen van 350 kW (476 pk) en een koppel van 700 Nm, al beschikbaar vanaf 2.560 omw./min. TELEAID tenslotte is een noodoproep- en informatiesysteem dat bij een ongeval een alarmsignaal uitzendt met informatie over de plaats van het voertuig, waarna een mobiele telefoonverbinding tot stand komt. Hierdoor kunnen hulpdiensten effectiever worden geïnformeerd. Dit systeem treedt komend voorjaar in werking in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland. Mercedes-Benz levert TELEAID aanvankelijk in de S-Klasse, de E-Klasse en de CL-Klasse Coupé.

P 044 Internet Aanvullende informatie, nieuws en beeldmateriaal van DaimlerChrysler is beschikbaar via internet op: http://media.daimlerchrysler.com