ICTzorg


Januari/februari 2004
Spider Award

Prijs voor toonaangevend ICT-project in de zorg

Jury maakt genomineerden bekend!!

Wie zijn de genomineerden?

Op 4 maart 2004 reiken ICTzorg, hét vakblad voor de ICT-professional in de zorg en NICTIZ, het Nationaal ICT Instituut in de Zorg, voor de eerste keer de Spider Award uit.

De Spider Award is bedoeld om toonaangevende ICT-projecten in de zorg voor het voetlicht te brengen en het delen van kennis rondom deze projecten te bevorderen.

Zowel zorginstellingen als derden konden een project inzenden, mits dat project voldeed aan één van de volgende voorwaarden:
* Het gaat om een (regionaal) project waarbij verschillende (zorg)instellingen betrokken zijn;

* Het gaat om een project binnen een zorginstelling met de potentie om transmuraal gebruikt te worden, of dat zal leiden tot verbeterde transmurale communicatie.

De winnaar van de Spider Award wordt gekozen door een deskundige jury:

- Elco Brinkman, voorzitter NICTIZ (voorzitter van de jury);
- Iris van Bennekom, directeur NPCF;

- Roger van Boxtel, directievoorzitter Menzis Zorg;
- Peter Branger, hoofd concerndienst automatisering UMC Utrecht;
- Nico Oudendijk, directeur IBE ministerie van VWS;
- Cok de Zwart, hoofdredacteur ICTzorg.

De jury beoordeelt de projecten op de volgende criteria:


- Kwaliteit en doelmatigheid
Denk hierbij aan de 'winst' die gehaald is na het uitvoeren van het project. Zijn bepaalde werkprocessen vereenvoudigd of verbeterd? Is er geld bespaard? Is de satisfactie bij patiënt en/of zorgverlener toegenomen?


- Innovatie
Het vernieuwende karakter van het project. Hetzij door innoverende technologie te ontwikkelen, hetzij door op een originele manier gebruik te maken van een bestaande technologie. De begrippen informatie en communicatie worden hierbij in brede betekenis gezien (hardware, software, netwerken en databases).


- Continuïteit
Duurzaamheid van het project en de ontwikkeling die in gang is gezet. De mate waarin het project blijvend ingebed wordt in de zorginstelling. De mate waarin ICT in het algemeen en uw project in het bijzonder onderdeel uitmaakt van een integrale beleidsvisie vanuit management en directie.

De uitreiking van de Spider Award vindt plaats tijdens het congres 'ICT-management in de zorg: hoe overleef ik DBC- en EPD-projecten?' op Zorg & ICT 2004 in de Jaarbeurs te Utrecht.

U KUNT GEEN PROJECTEN MEER INZENDEN!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ICTzorg, Patrick Severein, tel. 0346-577 907 of patrick.severein@reedbusiness.nl.

ICTzorg is een uitgave van Elsevier Gezondheidszorg, dé vaktijdschriftenuitgever bij uitstek. Elsevier Gezondheidszorg, een onderdeel van Reed Business Information bv, biedt een hele lijn aan professionele vaktijdschriften als ZorgVisie, Ouderenzorg, Medisch Nieuws, Zorg + Welzijn en Medisch Contact.

Copyright © 2003 ICTzorg Planetenbaan 80 - 99, Postbus 1110, 3600 BC Maarssen,
Tel. 0346-577 907, Fax. 0346-577 316, Redactie.ICTzorg@reedbusiness.nl