Technische Universiteit Delft

Congressen en Symposia

Computational design of blobs
4 maart 2004 | 09.30 - 18.00 uur
Symposium Computational design of blobs
Plaats | Aula Congrescentrum, Mekelweg 5, Delft

Ontwerpen, Berekenen, Construeren en Produceren met behulp van Informatie- en Communicatie-Technologie.
In de huidige bouwpraktijk zijn ontwerp, berekening, constructie en productie traditioneel nog veelal van elkaar gescheiden. Zo ook, tot voor kort, in het (bouwkundig) ontwerpende onderwijs.
Op de Faculteit Bouwkunde van de TY Delft leren studenten niet alleen werken met de computer op de afzonderlijke disciplines van ontwerp (CAD, Computer Aided Design), berekening (FEM, Finite Element Method) en constructie en productie (CAMP, Computer Aided Modelling and Prototyping), maar ook met de integratie van deze afzonderlijke disciplines.
Het gevolg hiervan is dat het niet alleen mogelijk is om data van het ontwerp uit te wisselen tussen de verschillende computerprogramma's maar dat het gehele ontwerpproces veranderd.
Het is nu mogelijk om het ontwerpproces op een discipline geïntegreerde manier te doorlopen.
Deze computergestuurde en procesmatige goed te beheersen aanpak blijkt buitengewoon geschikt te zijn om ingewikkelde gebouwen, zoals BLOB's, te ontwerpen. Docenten en studenten van de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het ontwerpen van BLOB's met de computer.
In dit symposium komt zowel de Bouwkundige aanpak voor het ontwerpen van BLOB's aan bod als ook die van diverse koplopers op dit gebied van de huidige bouwpraktijk.
Door het organiseren van dit symposium willen wij het onderwerp onder bredere aandacht brengen.
Dit zal gebeuren door een aantal lezingen van verschillende ervaren sprekers die bij dit onderwerp in de praktijk betrokken zijn.

Meer informatie?
C. van den Broek-Dikhoff
T: 015 278 4203 of 015 278 4094
F: 015 278 4178
E: C.vd.Broek@planet.nl (niet voor aanmeldingen en/of adreswijzigingen)

Maarten van der Sanden
Wetenschapsvoorlichter TU Delft
directie Marketing & Communicatie
tel.: 015 278 5454
fax: 015 278 1855
GSM: 06 20408176