ST. BONT VOOR DIEREN

'blote' actievoerders zeehondenjacht bij concert Shania Twain

Persbericht

Actievoerders gehuld in maple leaves geven knuffelzeehondjes aan fans

Adhesiebetoging bij concert Canadese Shania Twain tegen zeehondenjacht

Amsterdam, 4 maart 2004 Voorafgaand aan het eerste Nederlandse concert van de Canadese zangeres Shania Twain, protesteert Bont voor Dieren tegen de Canadese commerciële zeehondenjacht. Jaarlijks worden in Canada meer dan 300.000 babyzeehonden tussen twee weken en drie maanden oud doodgeknuppeld voor de bontindustrie. Van Shania Twain is bekend dat zij vegetariër en dierenrechtenactiviste is. De New York Post schreef onlangs: Shania Twain's so adamant about vegetarianism, I hear she now wants her dog to take off his fur coat.
De actievoerders, waarvan een aantal slechts gekleed is in enkele maple leaves, vragen met hun adhesiebetoging aandacht voor de massale commerciële jacht op zeehondjes die over enkele weken losbarst in Canada. Bont voor Dieren roept Shania Twain via haar Nederlandse platenmanager op een signaal af te geven aan de Canadese regering waarmee ze de massale slachting onder de jonge dieren afkeurt. De actie start donderdag 4 maart om 18.30 uur bij de ingang van Sportpaleis Ahoy Rotterdam.

Ondanks jaren van internationale protesten tegen de jacht op jonge zeehonden neemt de jacht de afgelopen jaren alleen maar toe. 95% Van de gedode zeehonden is tussen de 14 dagen en drie maanden oud. De schedels van de jonge zadelrobben en klapmutsen worden met knuppels of geweerkolven ingeslagen. De moeders kunnen niets anders doen dan weerloos toekijken. Door een onafhankelijk internationaal team van dierenartsen is in 2001 vastgesteld dat 42% van de zeehonden levend gevild wordt. De slachtpartij begint eind maart en duur tot ver in mei. Bont voor Dieren begint deze week een protestkaartenactie gericht aan de Canadese ambassade in Nederland.

Bont voor Dieren zal voorafgaand aan het eerste Nederlandse concert van Shania Twain zeehondenknuffeltjes met verlichting uitdelen aan de fans. De fans wordt gevraagd tijdens het concert daarmee te zwaaien om zo de strijd van Shania voor dieren te steunen en de zeehondenjacht af te wijzen.

Informatie: drs. Lieke Keller, campagnecoördinator (020) 676 66 00 of
06 12 66 71 07


04 mrt 04 10:16