Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht 04-03-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Aangehouden voor vernieling
UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is op de Paranadreef een man aangehouden omdat hij een vernieling had gepleegd.

Omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een melding dat een onbekende man een ruit had vernield op het Zandpad. Ter plaatse verklaarde getuigen aan de politie dat de man in de richting van de Paranadreef was gelopen. Op de Paranadreef zag de politie een man lopen die voldeed aan het signalement. De 26-jarige man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bekende hij het feit.

Auto-inbreker opgepakt
UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Arnodreef een man aangehouden omdat hij verdacht wordt van het openbreken van een geparkeerd voertuig.

Getuigen belden omstreeks 00.55 uur naar de politie om te melden dat een man probeerde in te breken in een auto die geparkeerd stond op de Othellodreef. Ter plaatse zagen agenten het bewuste voertuig staan. In de auto zat op de bijrijderstoel een man die bij het zien van de politie uit de auto vluchtte.

Na een korte achtervolging werd de 38-jarige auto-inbreker op de Arnodreef aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Poging straatroof
UTRECHT Op de Einsteindreef vond woensdagavond een poging straatroof plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 43-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 23.20 uur over de Einsteindreef. De man was aan het bellen. Uit tegenovergestelde richting kwam een scooter met twee opzittenden aanrijden. Vlak voor de man stopte de scooter en één van de mannen stapte af en vroeg om de GSM van het slachtoffer. De Utrechter stopte zijn GSM snel in zijn zak. Op dat moment sloeg één van de verdachten het slachtoffer recht in zijn gezicht en vertrok.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging straatroof. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Winkeldieven aangehouden
UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie twee minderjarige meisjes aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel zag dat de twee meisjes 16 en 17 jaar en beiden afkomstig uit Utrecht kleding mee de pashokjes innamen en zonder de kleding naar buiten kwamen. Het tweetal werd aangehouden, waarna de politie werd gewaarschuwd. Op het politiebureau bekende één van de meisjes de diefstal gepleegde te hebben.

Zakkenroller aangehouden
UTRECHT Bij een horecagelegenheid aan de Atoomweg werd woensdagmiddag door omstanders een man aangehouden voor het plegen van zakkenrollerij.

De diefstal had plaatsgevonden in de horecagelegenheid. De verdachte een 36-jarige man uit Amsterdam - was inmiddels naar buiten gelopen in de richting van een benzinestation. Getuigen volgden de man en hielden hem in het tankstation vast in afwachting van de politie. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Rijden op gestolen scooter
UTRECHT- Op woensdagavond werd na een korte achtervolging een gestolen scooter aangetroffen. Omstreeks 20.00 uur zag een motoragent een man met een scooter rijden op de Van Rietbeekstraat. De agent gaf de bestuurder een stopteken. De bestuurder stopte en zijn passagier stapte af. De bestuurder ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. Hij raakte echter in onbalans en kwam ten val, waarna hij hard wegrende. De solo agent moest kiezen, of achter de boef aan met de kans dat de scooter weer zou worden weggenomen of bij de scooter blijven staan. Het laatste werd gedaan en onderzoek wees uit dat de scooter van diefstal afkomstig was. De scooter gaat weer retour naar de rechtmatige eigenaar.

Controle
UTRECHT- Op woensdagmiddag- en avond werd een controle gehouden op het Vredenburg. Omdat in de periode van augustus 2003 tot januari 2004, 98 aanrijdingen waren geweest in het gebied Paardenveld waarbij fietsers betrokken waren werd de controle gehouden. Er was veel mis met de fietsers in dit gebied. In totaal werden 435 bekeuringen uitgeschreven voor o.a niet voeren van verlichting, negeren verkeerslicht en het opgeven van een valse naam.