Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 4 maart 2004

* HORECACONTROLE AFRIKAANDERWIJK
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Maashaven (district Feijenoord-Ridderster) hield woensdagmiddag en -avond, samen met collega's van de Afdeling Bijzondere Wetten en medewerkerers van Brandweer, DCMR, Eneco, Gdemeentelijke Belastingdienst en Reinigingspolitie, een horecacontrole in de Afrikaanderwijk. In totaal werden veertien zaken bezocht.
Naast enkele processen-verbaal wegens zonder vergunning alcohol verstrekken in een snackbar en foutieve afvoer van bedrijfsafval werden diverse waarschuwingen uitgedeeld voor het hebben van behendigheidsspelen zonder vergunning en het niet aanwezig zijn van de beheerder.
De Brandweer constateerde een aantal malen ondeugdelijke brandblusmiddelen en noodverlichting en losse gasflessen, terwijl personeel van Eneco in een café aan de Hillelaan de stroom afsloot in verband met een betalingsachterstand.
In een café op de Putselaan werd een Bulgaarse vrouw werkend achter de bar aangetroffen zonder geldige verblijfsstatus. De vrouw werd overgedragen aan de Vreemdelingendienst.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd woensdagmiddag door politiepersoneel van het district De Noordhoek een onderzoek ingesteld in een woning aan het Lupinehof. In de woning werd een hennepkwekerij, waarin net was geoogst, aangetroffen en direct ontmanteld. Daarbij werden 14 kilo weed en twee zakken met versgesneden henneptoppen, alsmede de groei-apparatuur, in beslag genomen.
Tijdens de ontmanteling hoorden de politiemensen het geluid van ventilatoren in een naastgelegen pand. Ook hier werd een onderzoek ingesteld, waarbij een hennepkwekerij in aanbouw werd aangetroffen. De hele zaak werd ontmanteld. Eigenaren van de beide hennepkwekerijen bleken niet aanwezig.
Eveneens woensdagmiddag werd door politiepersoneel van het district Zuid, ook naar aanleiding van klachten over stankoverlast, op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld in een woning aan de Pleinweg. Een in bedrijfszijnde hennepkwekerij met enkele honderden planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen, ontmanteld en later op de avond vernietigd. In de woning werd niemand aangetroffen. Woensdagavond werd door politiemensen van het district Oost op het Buizengat een 41-jarige Rotterdammer aangehouden. De politiemensen waren na diverse klachten over stankoverlast uit zijn woning op de Oostmaaslaan naar zijn woning gekomen, waarbij hij bij het zien van hen de woning via het dak verliet. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden.
In zijn woning werden zo'n tachtig hennepplanten en twee kilo net geplukte henneptoppen aangetroffen en in beslag genomen. Tevens werd een grote hoeveelheid illegale cd's in beslag genomen. De 41-jarige Rotterdammer werd voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* DRIE MEISJES NAAR OOGZIEKENHUIS NA ELKAAR BESPUITEN MET CS-GAS

ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond half drie moesten drie met elkaar spelende meisjes (acht en negen jaar) uit Rotterdam door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond naar het Oogziekenhuis worden vervoerd, nadat zij elkaar hadden bespoten met cs-gas. De meisjes, die speelden in een woning aan de Molenlaan, vonden er een busje cs-gas, dat de moeder van één van hen al zo'n tien jaar had. Onwetend over de uitwerking van het cs-gas spoten de meisjes met het busje in elkaars gezicht met alle gevolgen vandien. Het busje cs-gas werd door politiemensen in beslag genomen, terwijl de moeder werd gereprimandeerd.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield woensdagmiddag en -avond naar aanleiding van klachten over te hard rijden radarsnelheidscontroles op de Prinsenlaan, Jacques Dutilhweg en Molenlaan.
Tussen kwart voor vijf en kwart voor zes werd gecontroleerd op de Prinsenlaan. Hier namen 70 van de 1327 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur.
Op de Jacques Dutilhweg, waar tussen kwart over zes en half acht werd gecontroleerd, hielden 33 van de 629 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers zich niet aan de daar toegestane '50'. Hoogste snelheid: 78 km/uur.
Tussen kwart over acht en half tioen flitste de snelheidsradar op de Molenlaan 55 van de 667 langsrijdende automobilisten. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 78 km/uur in plaats van '50'.
* MEISJE BEROOFD
VLAARDINGEN - Woensdagmorgen kort na tien uur werd een op de Zoutelandehoeve fietsend veertienjarig meishe uit Vlaardingen plotseling de weg versperd door drie knapen. E'n van hen zette het meisje een mes op de keel en sommeerde haar geld af te geven. Het slachtoffer gaf hem vijf euro. Vervolgens werd de rugzak, waarin diverse schoolspullen, van het meisje door een andere knaap van haar rug getrokken, waarna het drietal met hun buit de benen nam in de richting van de Wenenlaan.


* OVERVAL CAFE
Woensdagavond omstreeks half twaalf werd een café' aan de Hilledijk overvallen. Een nog onbekende man kwam het café' binnen en bedreigde de 43-jarige barvrouw, die op dat moment alleen in de zaak aanwezig was. Met geld uit de portemonnee van het slachtoffer en geld uit de caf'kassa nam de dader in nog onbekende richting de benen.


* TABAKSHOP OVERVALLEN
Een nog onbekende man overviel woensdagmiddag een tabakshop aan de Putsebocht. Omstreeks half vier kwam de man de winkel binnen en eiste, onder bedreiging van een hakbijl, geld van een 53-jarige medewerkster.
Nadat de dader een greep uit de kassa had gedaan, rende hij weg. Een 32-jarige man uit Vlaardingen zette de achtervolging in, maar verloor de verdachte ter hoogte van het Oleanderplein uit het oog. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* GEWAPENDE OVERVAL BANK
Woensdagmiddag omstreeks half vijf werd een bank aan de Groene Hilledijk overvallen. Een baliemedewerkster moest, onder bedreiging van een vuurwapen, geld aan de overvaller geven. Deze ging er vervolgens met een nog onbekend geldbedrag vandoor. De afdeling Opsporing van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar de dader van de overval.


* AUTODIEF AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield woensdagavond omstreeks half zeven in de Touwslagerstraat een 47-jarige man uit Rotterdam aan. Politiemensen stelden naar aanleiding van een inbraakmelding in een auto een onderzoek in de Touwslagerstraat in en troffen de verdachte in een daar geparkeerd staande auto aan. Uit nader onderzoek bleek dat de auto op zondag 29 februari jl. in Rotterdam was gestolen van een 40-jarige man uit Lottum. Tijdens de aanhouding van de autodief, werd divers handgereedschap aangetroffen en in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.


* MAN AANGEHOUDEN NA PLEGEN ONTUCHTELIJKE HANDELINGEN

ROZENBURG - Donderdag wordt een 55-jarige man uit Rozenburg voorgeleid aan de Officier van Justitie in Rotterdam, verdacht van het plegen van ontuchtelijke handelingen met jonge meisjes in de leeftijd van zeven tot tien jaar. De man werd dinsdagmiddag door rechercheurs van de Afdeling Zeden van het district Zuid aangehouden en in verzekering gesteld.
In de afgelopen tijd zou de man regelmatig op verschillende plaatsen in Rozenburg meisjes onzedelijk hebben betast. Vorige week woensdag nam de Rozenburger een meisje mee naar een afgelegen plaats. Voordat hij zijn handelingen kon plegen grepen de ouders van het meisje in, waarna de politie een onderzoek instelde.

Uitgave woensdag 3 maart 2004

* ARRESTANT STICHT BRAND
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen rond kwart over negen stak een 28-jarige Rotterdammer in zijn cel op de arrestantenafdeling van het hoofdbureau aan het Doelwater zijn matras in de brand. Dank zij het brandalarm kon de man direct uit de cel worden gehaald. In de cel ontstond lichte brand- en rookschade. De Rotterdammer was maandagmorgen aangehouden, omdat hij gesignaleerd stond voor een aantal nog niet betaalde geldboetes. Omdat hij deze niet kon betalen werd hij voor vervangende hechtenis ingesloten. POORTUGAAL/ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdagmorgen op de Schroeder van der Kolklaan in Poortugaal en de Oldegaarde (Rotterdam) radarsnelheidscontroles. Tussen acht uur en kwart over negen hielden op de Schroeder van der Kolklaan 32 van de 228 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers zich niet aan de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.
Op de Oldegaarde, waar tussen kwart over tien en half twaalf werd gecontroleerd, reden 60 van de 413 de radarwagen passerende automobilisten aanzienlijk harder dan '50'. Hier bedroeg de hoogste snelheid 84 km/uur.


* BROMFIETS- EN VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het wijkteam Oude Haven (district Rotterdam-Centrum) hield woensdagmorgen en -middag op de Maasboulevard een gecombineerde bromfiets- en verkeerscontrole. Met behulp van een vermogenstestbank werden in totaal 58 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Er werden 19 processen verbaal opgemaakt voor te veel vermogen, het niet in het bezit zijn van het bromfietscertificaat en het onverzekerd rijden. Tijdens de verkeerscontrole werden in totaal 29 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree-bellen, het negeren van een rood verkeerslicht en onnodig claxonneren.


* VERDACHTEN OVERVAL CAFÉ AANGEHOUDEN
(Zie ook persbericht 12 december 2003)
ROTTERDAM - De recherche van het district Rotterdam-West heeft drie mannen (32, 33 en 34) en een 35-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden in verband met een overval op een café op de Schiedamseweg. Donderdag 11 december kort na elf uur kwamen twee gemaskerde en gewapende mannen het café binnen en bedreigden de aanwezige bezoekers en de barkeeper. Een 56-jarige Rotterdammer ging de beide overvallers te lijf en liep na een worsteling lichte rugklachten op. De overvallers gingen met een buit van enkele honderden euro's er vandoor.
Het viertal werd successievelijk aangehouden en zit respectievelijk in bewaring of in verzekering.


* ACTIE SCHIEBROEK SCHOON, VEILIG EN LEEFBAAR

ROTTERDAM - In het kader van de actie Schiebroek Schoon, Veilig en Leefbaar hielden politiemedewerkers van het district De Noordhoek, samen met personeel van Stadstoezicht, Gemeentewerken, ROTEB en een woningbouwcorporatie, dinsdagmorgen en -middag diverse acties in de wijk.
Naast verbaliserend optreden tegen diverse verkeersovertredingen, waarvoor 27 personen op de bon gingen, werden acht bekeuringen uitgeshchreven voor het niet goed aanbieden van huisvuil. Uit ongeveer tachtig portieken werd maar liefst 10m3 afval verwijderd.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield dinsdagmorgen tussen half negen en twaalf uur op de Bergweg en 's middags tussen één uur en half drie op het Noordplein bromfietscontroles. Bij beide controles werden 22 bromfietsen en
-scooters gecontroleerd, waarbij veertien bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen, geen verzekering en technische gebreken. Eén brommer werd met een te hoge constructiesnelheid in beslag genomen, omdat de berijder al eerder voor datzelfde feit was bekeurd.
ROTTERDAM/SCHIEDAM - Naar aanleiding van een waterlekkage werd dinsdagmiddag door politiepersoneel van het district De Noordhoek een onderzoek ingesteld in een woning aan de Bergweg. De wateroverlast werd veroorzaakt door een defecte watertoevoer van een in de woning aanwezige hennepkwekerij. In totaal werden zo'n 500 planten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Naar de bewoner, die niet thuis was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld. Na meldingen over stankoverlast werd dinsdagmiddag om vier uur door politiepersoneel van het district Schiedam een onderzoek ingesteld in een woning aan de Rembrandtlaan. In een kamer en op zolder werden twee hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. In totaal werden 250 hennepplanten en de groei-apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Ook hier was de eigenaar, naar wie een onderzoek wordt ingesteld, niet aanwezig.
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmiddag en -avond radarsnelheidscontroles op de Statenweg, Laan op Zuid, Spinozaweg, Westzeedijk en Boompjes.
Tussen kwart voor vijf en kwart voor zes werd gecontroleerd op de Statenweg, waar van de 680 passerende automobilisten er 31 het niet zo nauw namen met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur.
Op de Laan op Zuid, waar tussen kwart over vijf en kwart voor zes werd gecontroleerd, hielden 9 van de 207 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers zich niet aan de toegestane '50'. Hoogst gemeten overtreding: 72 km/uur.
Tussen half zeven en kwart over acht werd gecontroleerd op de Spinozaweg. Hier flitste de snelheidsradar 102 van de 964 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur in plaats van '50'.
Op de Westzeedijk reden tussen acht uur en half tien 56 van de 643 gecontroleerde weggebruikers aanzienlijk harder dan '50'. Hoogste score was hier 101 km/uur.
Tussen acht en tien uur registreerde de radar op de Boompjes 72 snelheidsovertredingen onder de 805 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/uur in plaats van '50'.


* SCHOOL OVERVALLEN
ROTTERDAM - Dinsdagavond omstreeks acht uur werd een school in de wijk Hillesluis overvallen. Twee nog onbekende jongens kwamen de school in en spraken een 30-jarige medewerker aan. Plotseling werd het slachtoffer bedreigd met een vuurwapen en gesommeerd geld uit de kluis aan het tweetal te geven. Hierbij werd hij met het wapen op zijn hoofd geslagen. Met een nog onbekend geldbedrag gingen de daders er vandoor.
De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* POLITIEFLITSPAALBESPUITERS AANGEHOUDEN
RHOON - Woensdagmorgen om half drie werden op de Groene Kruisweg twee knapen uit Rhoon (17 en 18 jaar) aangehouden wegens vernieling van twee politieflitspalen. Een politieman in burger op weg naar huis zag het tweetal met verfspuitbussen aan de slag bij de beide palen en alarmeerde zijn collega's. Die rekenden het tweetal, dat het glasplaatje voor de camera met verf had bespoten, in en sloot hen voor nader onderzoek en verhoor in aan het bureau Zuidplein.