Gemeente Abcoude


Voorstel samenwerking Utrecht-West voorgelegd aan gemeenteraden

In alle gemeenten in Utrecht-West wordt deze maand het voorstel besproken om te komen tot een samenwerkingsregeling, die per 1 juli 2004 zou kunnen ingaan. Vorige week is een conceptraadsvoorstel rondgezonden dat hoort bij een ontwerp-gemeenschappelijke regeling "Samenwerking Utrecht- West". Voor 1 april aanstaande zullen de raadscommissies (in Loenen de gemeenteraad) een reactie geven, waarna het definitieve voorstel aan de orde komt in de gemeenteraadsvergadering van eind mei (Montfoort begin juni).

Bij de voorstellen zit een uitgebreide toelichting op de regeling en een verslag van een informatieavond voor raadsleden, die op maandagavond 16 februari in het gemeentehuis van De Ronde Venen werd gehouden.
In het raadsvoorstel komt ook de aanleiding tot de samenwerking aan de orde en wordt iets gezegd over de beoogde samenwerkingscultuur. Ook worden alvast voorstellen gedaan tot invulling van vier punten uit de regeling, zodat meteen van start gegaan kan worden, als de raden de regeling hebben vastgesteld. Het gaat hierbij om deze vier punten:
* het aanwijzen van de burgemeester als lid van het algemeen bestuur van de nieuwe regeling

* het aanwijzen van de burgemeester van Woerden als voorzitter voor deze bestuursperiode

* het starten met portefeuillehoudersoverleggen voor respectievelijk


1. ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en strategische visie
2. bestuurlijke aangelegenheden en veiligheid
3. afstemming middelenfuncties

4. sociale zaken, zorg en welzijn

het verzoek aan de gemeente De Ronde Venen om een voorstel te doen tot invulling van een secretariaat met een omvang van maximaal 2,5 formatie-eenheden, waarvan 1,5 in te vullen in 2004


4 maart 2004