AutoRai

4-3-2004

LADA Holland sponsor van topijshockey in Groningen

Binnenkort spelen vier jeugdijshockeyteams van wereldniveau een ijshockeytoernooi in Groningen, dat zal worden gesteund door LADA Holland. Eén van de teams, misschien wel het beste ter wereld, komt uit Togliatti, de bakermat van het automerk LADA. Ja, en als importeur van het merk maak je daar dan graag gebruik van. LADA Holland zal dan ook optreden als sponsor, aldus Roelof Noordman, directeur van LADA Holland.

De teams
De deelnemende teams zijn LADA Togliatti (Rusland), PZ Kladno (Tsjechië) en Team Skane (Zweden), die samen met een Nederlands team (de River Rats) van de Noord-Nederlandse IJshockey Academie (NNIJA) in toernooivorm tegen elkaar zullen spelen. Volgens Rob Serviss, directeur van de NNIJA, zijn de deelnemers te vergelijken met teams als Bayern München en Real Madrid in de voetbalsport. Regelrechte toppers. Clubs als Kladno en Togliatti behoren tot de absolute wereldtop en vormen het summum van jeugdijshockey. Kladno en LADA Togliatti hebben opleidingen die klinken als een klok en sommige spelers komen zelfs als profspeler in Amerika terecht.

LADA
De inzet van het toernooi is de LADA Junior Cup, ter beschikking gesteld door LADA Holland. Roelof Noordman: Togliatti is een megagrote stad, op 1.000 kilometer afstand van Moskou. Daar zijn de LADA-fabrieken gevestigd, waar zon 120.000 mensen werkzaam zijn. De LADA-fabriek is daar ook sponsor van het ijshockeyteam en op basis van onze samenwerking waren wij in staat dat topteam naar Groningen te halen.

LADA autos
LADA Holland bevindt zich op het gebied van het modelprogramma in een overgangsfase. Nogmaals Noordman: Er staan diverse ontwikkelingen op het programma, zoals vernieuwingen in de huidige modellen, maar bovendien zijn we in afwachting van het nieuwe kleine model, de Calina; een modern gelijnde compacte auto. Daarnaast is er nog steeds veel vraag naar de LADA Niva terreinwagen, met uitstekende kwaliteiten in het ruwe terrein. Autojournalisten benaderen ons nog regelmatig om met deze auto te rijden. Wij verwachten dan ook op korte termijn actiever te worden in Nederland.