Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 24 februari 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester A.A. van der Most-de Ridder
1. Concept-besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 17 februari 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten met een tekstuele aanpassing in punt 4 (van den Heerik).
2. Voorstel tot wijziging Algemene Plaatselijke Verordening. Toelichting:
In 2003 is een wijzigingsnotitie opgesteld voor de APV die aan politie, waterschap en milieudienst ter becommentariëring is toegezonden. Aan de hand van de commentaren alsmede supplement 10 van de model APV wordt in overweging gegeven de gemeenteraad voor te stellen tot wijziging van de vigerende APV over te gaan.
Ambtelijk advies:
De gemeenteraad voor te stellen de gewijzigde APV vast te stellen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W wensen een afzonderlijk advies over een financiële compensatie (leges versus subsidie) voor activiteiten van vrijwilligersorganisaties. PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Rapportage urenbesteding 2003.
Toelichting:
De Milieudienst geeft elk kwartaal en aan het einde van het jaar een overzicht van het geleverd aantal uren ten opzichte van de contracturen. Daar wordt ook een overzicht van de urenbesteding bijgeleverd. Hierdoor is het mogelijk om de oorzaak van overschrijdingen van de contracturen te achterhalen. Ambtelijk advies:
De rapportage 2003 voor kennisgeving aannemen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Camping aan de Winkeldijk.
B&W-besluit:
B&W zien graag de schriftelijke bevestiging van de campinghouder dat 6 passantenplaatsen zijn ingeruimd.

3. Voorontwerpbestemmingsplan Woongebied Abcoude. Toelichting:
Het voorontwerpbestemmingsplan Woongebied Abcoude is aangepast naar aanleiding van de inspraak en het wettelijk vooroverleg. Daarnaast zijn ambtshalve enkele aanpassingen doorgevoerd. Deze aanpassingen (beleidswijzigingen) zijn geen onderwerp van de inspraak geweest. Deze ambtshalve aanpassingen zijn thans onderwerp van de inspraak. Ambtelijk advies:
Voorontwerpbestemmingsplan (ambtshalve aanpassingen) opnieuw in de inspraak brengen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Brief Plusmarkt Koot.
B&W-besluit:
B&W wensen zo spoedig mogelijk een ambtelijk advies m.b.t. de ingezonden brief.

PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik


1. Nota samenstellen programmabegroting 2005. Nota uitgangspunten begroting en meerjarenraming 2005-2008. Ambtelijk advies:
Akkoord te gaan met de inhoud van beide nota´s en deze voor te leggen aan de commissie ABFZ van 8 maart 2004.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W willen in een korte inleiding de rol en verantwoordelijkheid van de raad in het nieuwe duale stelsel nog eens krachtig verwoord hebben. Het college wil toe naar een omslag waarbij de raad meer zijn verantwoordelijkheid neemt. PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

1. Overdrachtsdocument Piet Mondriaan Gebouw. Toelichting:
Voor de gemeente en de beheerscommissie Piet Mondriaan Gebouw is een overdrachtsdocument samengesteld waarin de onderwerpen worden benoemd die overgedragen en afgerond dienen te worden zoals beheer, onderhoud, gebruiksklachten en ­wensen, ontruimingsplan, opleiding bedrijfshulpverlening, warmte, beheersing en geluidsaspecten. Ambtelijk advies:
Na bespreking en vaststelling uitvoering geven aan de omschreven activiteiten. B&W-besluit:
Wordt aangehouden. Het voorstel dient eerst behandeld te worden in de stuurgroep Masterplan op basis van een overzicht van prioriteiten en wensen en de daaraan verbonden kosten. Vooruitlopende hierop dient zo spoedig mogelijk een afzonderlijk advies aan B&W te worden voorgelegd m.b.t. de klimaatverbetering en het ontruimingsplan.

2. Verantwoording bouwproces en financiën Piet Mondriaangebouw. Toelichting:
In bijgevoegde notitie is is het verloop van het bouwproces van het Piet Mondriaangebouw beschreven, wordt inzicht gegeven in de stand van de uitgaven met betrekking tot de realisatie van het gebouw alsmede een overzicht van nog uit te voeren werkzaamheden met bijbehorende kosten. Ambtelijk advies:
Kennis te stemmen van het verloop van het bouwproces. Kennis te nemen van de stand van de kosten van totstandkoming van het Piet Mondriaangebouw te besluiten tot het uitvoeren van maatregelen ter afhandeling van bestaande klachten en wensen B&W-besluit:
Wordt aangehouden. Het voorstel wordt eerst behandeld in de stuurgroep Masterplan (11-3).
3. Raadsvoorstel overdragen werkzaamheden sociale dienst aan de gemeente Ronde Venen. Toelichting:
Het college van B&W heeft gekozen voor de Ronde Venen als samenwerkingspartner voor de overdragen van de werkzaamheden van de sociale dienst. Bijgevoegd is het raadsvoorstel waarin gevraagd wordt om extra middelen beschikbaar te stellen. Ambtelijk advies:
Akkoord te gaan met het overdragen van de werkzaamheden voor de sociale dienst aan de gemeente Ronde Venen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Het onderdeel frictiekosten moet nog wat verder worden uitgewerkt. Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 2 maart 2004. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 24 februari 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag bouwvergunning plaatsen van 10 hobbykasjes op volkstuinencomplex van De Liefhebbers, Hollandse Kade, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vooruitlopend op het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan Woongebied Abcoude met toepassing van art. 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking verlenen aan een vrijstellingsprocedure (kruimelgevallenregeling) om het plaatsen van de kasjes mogelijk te maken. a. Het bouwplan publiceren in de VAR van 5-3-2004, b. het bouwplan gedurende vier weken ter inzage leggen. Als er geen zienswijzen inkomen kan vervolgens vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 17-2-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek om de tekeningen 570a1 en 570a2 met wijzigingsdatum 14 januari 2004 in de plaats te stellen van de tekeningen behorende bij de verleende bouwvergunning waarvoor op 3 december 2003 onder nummer 2261 vergunning is verleend. Het betreft het kleiner uitvoeren van een dakkapel en het maken van een inspringing aan de achterzijde. Toelichting:
Op 3 december 2003 is vergunning verleend voor het gewijzigd uitvoeren van een bouwplan. Het huidige plan is opnieuw een wijziging van het oorspronkelijke plan. De wijziging is minimaal en geeft welstandtechnisch een verbetering ten opzichte van de reeds verleende vergunning. Planologisch geen bezwaar. De PUWC heeft geen bezwaar tegen het bouwplan. Omdat het plan een kleine aanpassing betreft en het een verbetering inhoudt, is het plan niet opnieuw voorgelegd aan de monumenten- commissie.
Ambtelijk advies:
Nieuwe tekening d.d. 14-01-2004 in de plaats stellen van de tekeningen behorende bij de bouwvergunning waarvoor op 3 december 2003 onder nummer 2261 vergunning is verleend. Mandaatbesluit d.d. 17-2-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---