Politie Drenthe

donderdagmorgen 4 maart 2004

Assen 04-03-2004 - Nieuws Politie Drenthe

Vrouw rijdt praktijkpand binnen

ASSEN - De politie heeft woensdagmrgen een 49 jarige inwoonster van Groningen in verzekering gesteld nadat ze op de Nobellaan in Assen met haar auto de voorgevel van een praktijkpand had geramd.

De vrouw is door de politie uit de auto gehaald en na onderzoek in het ziekenhuis ingesloten. Uit het politieonderzoek kwam al snel naar voren dat het hier zeer waarschijnlijk ging om problemen in de relatiesfeer. De vrouw het voorzien hebben op haar ex vriend.

Drank en drugs

MEPPEL - De politie heeft woensdagnacht wegens het vermoeden van drugsgebruik een bloedproef gevorderd van een 21 jarige automobilist uit Schuinesloot. De man viel de surveillerende agenten op door zijn rijstijl. Dat varieerde van bijna stilstaan tot het met plankgas wegrijden. De man bleek ook te hebben gedronken. Hij scoorde 0,7 promille bij de ademanalyse. De man is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd. Mocht de uitslag van het bloedonderzoek daartoe aanleiding geven dan wordt dat meegenomen in het proces verbaal.

Geen bromfietscertificaat

EMMEN - De politie heeft woensdagavond op de Houtweg in Emmen een 18 jarige bromfietser bekeurd omdat hij door het winkelcentrum Emmerhout reed. Hij bleek bovendien niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat.

Rijzadels gestolen

NOORD SLEEN - Manegehouders opgelet: Als u de komende dagen rijzadels worden aangeboden controleer dan de herkomst. Het zou maar zo eens kunnen zijn dat de van diefstal afkomstig zijn.

Bij een inbraak in een manege in Noord Sleen zijn in de nacht van maandag op dinsdag 12 merkzadels gestolen. Van alle kasten waarin de zadels hingen waren de hangsloten vernield. De technische recherche van de politie heeft eventueel aanwezige sporen vastgelegd.

Beamer doelwit inbrekers

HOOGEVEEN - Nadat eerder deze week uit het ziekenhuis in Emmen een beamer is gestolen ontdekte een beveiligingsmedewerker woensdagnacht dat er uit de kapel van het Bethesdaziekehuis in Hoogeveen ook een beamer was weggehaald. Het viel de beveiliger tijdens zijn ronde op, dat er licht brandde in de kapel. Eventuele sporen worden vastgelegd door de politie.

Tasjesrovers actief

ASSEN - In Assen zijn woensdagavond twee vrouwen het slachtoffer geworden van een tasjesrover.Een 57 jarige vrouw was tegen kwart voor zeven op het winkelcentrum Vredeveld met een winkelkar onderweg naar haar auto toen een jonge man plotseling de shoudertas van haar schouder rukte. Hij ging er op de fiets vandoor in de richting van sporthal De Spreng.

Later op de avond, rond tien uur, is een 44 jarige vrouw uit Assen op de Oosterparalleweg in Assen van haar tas beroofd. Ze was net met de trein aangekomen en onderweg naar haar auto, die ze had geparkeerd aan de Oosterparallelweg. Een jongeman rukte de tas uit haar handen. Ook in dit geval maakte hij zich op de fiets uit de voeten.

De politie komt graag in contact met getuigen van deze beide voorvallen.

Mobiel kantoor uitgebrand

ERM - Een felle brand heeft woensdagavond laat op het Ermerstrand in Erm een aanhangwagen in de as gelegd. De aanhangwagen was ingericht als mobiel kantoor. Een getuige heeft voor het uitbreken van de brand glasgerinkel gehoord. De politie gaat uit van brandstichting.