AutoRai

4-3-2004

Nieuwe Opel Tigra TwinTop verkozen tot Cabrio van het Jaar 2004

De nieuwe Opel Tigra TwinTop is op de 74ste Autosalon van Genève verkozen tot Cabrio van het Jaar 2004. De onafhankelijke jury, samengesteld uit twintig autojournalisten en experts, bekroonde de sportieve tweezitter met elektrohydraulische stalen kap voor het aantrekkelijke design en het slimme concept.

Na de Opel Speedster (Genève 2000) is de Tigra TwinTop die zijn werelddebuut maakt op de Autosalon van Genève dit jaar de tweede Opel die deze prijs in ontvangst mag nemen, na de instelling van de verkiezing in 1994.

Met de nieuwe Tigra TwinTop presenteert Opel op de Autosalon van Genève (4 tot 14 maart) een compacte tweezitter met een elektrohydraulische stalen kap, die met één druk op de knop volautomatisch opent en sluit. De dynamische en de veelzijdige Tigra biedt zowel het genot van open rijden als de prestaties van een coupé. Tevens biedt de Tigra een grote en bruikbare bagageruimte met een volume tot 440 liter dankzij de slimme kapconstructie, waarbij het dak verticaal in de koets verdwijnt. Achter de stoelen is een bagageruimte van nog eens 70 liter te vinden, waarmee de totale bagageruimte van meer dan 500 liter de grootste in zijn klasse is. Het kofferdeksel van de Tigra opent en sluit eveneens elektrohydraulisch met één druk op de knop. Krachtig en economisch is de 66 kW (90 pk) sterke 1.4-liter ECOTEC motor met Opels innovatieve technologie op het gebied van brandstofbesparing: TWINPORT. Daarnaast is er een 1.8-liter ECOTEC motor met 92 kW (125 pk). De 1.4 ECOTEC krachtbron is tevens verkrijgbaar met Easytronic transmissie waarmee zowel met de hand als automatisch geschakeld kan worden. Vanaf het najaar 2004 is de Tigra TwinTop verkrijgbaar bij de Opel-dealer.

Wij zijn heel erg trots op deze onderscheiding voor de nieuwe Opel Tigra TwinTop. Het is een fantastisch compliment voor het werk en de creativiteit van onze ontwerpers en technici, zegt Carl-Peter Forster, Chairman en Managing Director van Opel.